2012-09-13 01:07:04
Φωτογραφία για Δημοσιονομική εξυγίανση, κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη για έξοδο από την κρίση λέει ο Χριστόφιας
Μόνο αν ληφθούν αποφάσεις που θα στηρίζονται στο τρίπτυχο δημοσιονομική εξυγίανση, κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη, θα εξέλθει η Κύπρος σύντομα από την κρίση και θα ακολουθήσει το δρόμο της ανάπτυξης, δήλωσε... ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια των κεντρικών γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως το απόγευμα της Τετάρτης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι «ο τόπος μας σήμερα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας του».

Η απληστία, είπε, «και τα λάθη τραπεζιτών σε συνδυασμό με την ανευθυνότητα της εποπτικής αρχής, οδήγησαν τον τόπο στη δυσχερή θέση που βρισκόμαστε σήμερα».Επεσήμανε ότι «έχουμε να πάρουμε σημαντικές και καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον του τόπου στο προσεχές διάστημα». Πρόσθεσε ότι «θέλουμε όμως να πάρουμε τις αποφάσεις αυτές με τρόπο που να μην επιβαρύνουμε μονόπλευρα τους εργαζομένους και τον απλό άνθρωπο του τόπου, οι οποίοι δεν ευθύνονται το παραμικρό για την κατάσταση αυτή».


«Θέλουμε να ληφθούν αποφάσεις που θα στηρίζονται στο τρίπτυχο δημοσιονομική εξυγίανση, κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη», τόνισε, προσθέτοντας ότι «μόνο έτσι η Κύπρος θα εξέλθει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα από την κρίση και θα ακολουθήσει τον δρόμο της ανάπτυξης». Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «μια τέτοια προσέγγιση, μαζί με τη σημαντικότατη προοπτική που έχουμε δημιουργήσει με την ανεύρεση φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη, θα φέρει στην Κύπρο μέρες ευημερίας», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με τις σωστές κινήσεις στην προσπάθεια για εξυγίανση, οι οποίες δεν θα πνίγουν την ανάπτυξη, μπορούμε να εξέλθουμε μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη από το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνέχισε λέγοντας ότι «στα πλαίσια της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει βελτιώσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τη ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις». Προς αυτό έδωσε τα παραδείγματα της υιοθέτησης καινοτόμων και απλουστευμένων διαδικασιών άσκησης και ελέγχου της ανάπτυξης. Ανέφερε επίσης ότι η δημιουργία σύγχρονων Πολεοδομικών Ζωνών για δεκάδες κοινότητες της υπαίθρου, η υλοποίηση δεκάδων πολεοδομικών έργων, καθώς και η κρατική στεγαστική πολιτικής υπό τη καθοδήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών αποτελούν μερικά μόνο από τα επιτεύγματα της πολιτικής που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια.

Αναφερόμενος στο κτήριο του Τμήματος Πολεδομίας και Οικήσεως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι πρόκειται για υποδομή, η οποία «αποτελεί εφαλτήριο για νέες επιτυχίες και ακόμα μεγαλύτερη προσφορά» και δήλωσε ευτυχής, «γιατί η Κυβέρνηση μας προώθησε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για δύο εξαιρετικής σημασίας έργα που θα προσδιορίσουν τις επόμενες δεκαετίες του Τμήματος: Το πρώτο έργο αφορά στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρη μηχανογράφηση και μηχανοργάνωση του συνόλου των εργασιών του Τμήματος». Εξέφρασε την προσδοκία ότι «από το τεράστιο αυτό έργο θα προκύψουν στρατηγικής σημασίας παράπλευρα οφέλη που θα ευεργετήσουν το σύνολο των πολιτών». Το δεύτερο έργο, πρόσθεσε, «αφορά στη μελέτη για τη δημιουργία ενιαίων αρχών ελέγχου της ανάπτυξης στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Προσδοκούμε πως, με βάση τα πορίσματα της μελέτης, θα αναληφθούν μεθοδικά οι αναγκαίες ενέργειες, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε στο σωστό χρόνο να καταστεί δυνατή η μετεξέλιξη του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως σε ένα σύγχρονο δημόσιο οργανισμό με στρατηγικό ρόλο διαμόρφωσης πολεοδομικών πολιτικών», ανέφερε. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξήρε την αρχιτεκτονική του κτηρίου λέγοντας ότι «αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής γραφειακής χρήσης που χαρακτηρίζεται από τη λιτότητα της αρχιτεκτονικής έκφρασης μέσα από τη χρήση απλών γεωμετρικών μορφών».

«Χωροθετημένο σε μια ευαίσθητη περιοχή ειδικού χαρακτήρα, από τις πιο ιστορικές περιοχές της πρωτεύουσας, καταφέρνει να εναρμονίζεται με επιτυχία με την περιβάλλουσα περιοχή, θέτοντας την ιδιαίτερη σφραγίδα του», είπε, προσθέτοντας ότι «αποτελεί μαζί με το γειτονικό κτήριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ξεχωριστό τοπόσημο για την περιοχή».

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η τιμή του iPhone 5
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η τιμή του iPhone 5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ