2012-09-13 08:25:23
Φωτογραφία για Κόντρα υπουργείων για τα ισοδύναμα μέτρα των στρατιωτικών
Αναλυτική κατάσταση ισοδυνάμων μέτρων, τα οποία επεξεργάστηκαν προηγουμένως οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και οι επιτελείς τους, έδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρατηρούσαν απόψε αρμόδιοι κύκλοι του υπουργείου, με αφορμή δηλώσεις διευθυντού του υπουργείου Οικονομικών στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ περί του αντιθέτου.

Οι ίδιοι κύκλοι πρόσθεταν ότι στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

- δραστικές μειώσεις λειτουργικών εξόδων και

- μεγάλες μειώσεις εξοπλιστικών δαπανών, που αφορούν σε κατάργηση εξοπλιστικών προγραμμάτων και σε τροποποιήσεις, προς τα κάτω, του ύψους υφισταμένων συμβάσεων.

"Οι μεγάλες αυτές μειώσεις σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν μετάθεση ή μετακύλιση του χρόνου πληρωμής των συγκεκριμένων ποσών, αλλά αποτελούν δραστικές και πραγματικές περικοπές", σχολίαζαν περαιτέρω οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Για το συγκεκριμένο θέμα ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, αναφέροντας: «Σχετικά με τις φήμες περί ύπαρξης ή μη ισοδύναμων μέτρων από το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και κατά συνέπεια καμία αιχμή προς το Υπουργείο Άμυνας. Τα ισοδύναμα μέτρα μελετώνται".


Στο μεταξύ η μαζική παρουσία των εν ενεργεία στρατιωτικών που συγκεντρώθηκαν χθες Τετάρτη στην πλατεία Κολοκοτρώνη, διαμαρτυρόμενοι για τα σε βάρος τους οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, προκαλεί προβληματισμό στη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ