2012-09-13 12:51:03
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: «Θέλουμε πίσω το σχολείο μας»...
Τέλος στον εμπαιγμό που αντιμετωπίζουν τα τελευταία πέντε χρόνια, ζητούν γονείς και μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας, που χθες έβαλαν λουκέτο στο σχολείο των λυόμενων αιθουσών και διαμαρτυρήθηκαν για την μη παράδοση του σχολικού κτιρίου, που βρίσκεται υπό επισκευή από το 2008, μετά το πλήγμα που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός.

Με απόφαση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, χθες δεύτερη ημέρα του νέου σχολικού έτους, μπήκε λουκέτο και αναρτήθηκε πανό διαμαρτυρίας, ενώ οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους και έχοντας στο πλευρό τους και τους εκπαιδευτικούς, διαμαρτυρήθηκαν στην είσοδο, ζητώντας πίσω το σχολείο τους.

Με μια φωνή, γονείς και παιδιά, απαίτησαν να σταματήσει η κοροϊδία, τονίζοντας ότι οι λυόμενες αίθουσες είναι ακατάλληλες για διδασκαλία και κατήγγειλαν περιστατικά με προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται στους μαθητές.

Γι? αυτό και ζητούν την άμεση μετεγκατάσταση του σχολείου, ακόμη και σε μισθωμένο κτίριο, εάν το κτίριο του σχολείου δεν παραδοθεί το αργότερο εντός ενός με δύο μηνών.

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράστηκε και για το υλικό, την φορμαλδεΰδη που εντοπίζεται στις λυόμενες αίθουσες, καθώς πρόκειται για καρκινογόνο ουσία, και θα ζητήσουν να διενεργηθεί άμεσα μέτρηση.

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ