2012-09-13 15:11:31
Φωτογραφία για Τραγικό, εκεί έχουμε φτάσει...
Την δυστυχία της οικονομικής κρίσης, βιώνουμε λίγο πολύ όλοι σε ένα βαθμό, αλλά αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο είναι οι ασθενείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα φάρμακά τους ή να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις. Μία από αυτούς είναι και η Σουζάννα Παραγκαμιάν.

Η Παραγκαμιάν διατηρούσε εδώ και 27 χρόνια έναν μικρό φούρνο με τον άντρα της, τον οποίο αναγκάστηκε να κλείσει λόγω της οικονομικής κρίσης και ήταν την ίδια περίοδο που η επάρατη νόσος της χτύπησε την πόρτα.

Εδώ και δυόμιση περίπου χρόνια έχει διαγνωστεί με καρκίνο στο στήθος και παρόλο που το πρόλαβε έγκαιρα, ο Γολγοθάς της δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος του και η οικονομική κρίση τον επιδεινώνει.

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, η Παραγκαμιάν εκθέτει την κατάσταση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην κατάστασή της: «Ο γιατρός μου γράφει μηνιαίες ενέσεις που κοστίζουν 150 ευρώ. Για 5 χρόνια που θα κρατήσουν θα πληρώνω περισσότερα απο 1.000 ευρώ ετησίως»


Μάλιστα όταν πριν 2 μήνες έκαναν απεργία οι φαρμακοποιοί, η Παραγκαμιάν απευθύνθηκε στον ΕΟΠΥΥ και όπως είπε στον Ελεύθερο Τύπο, της απάντησαν ότι δε χορηγούν τέτοιες ενέσεις και θα πρέπει να τις πληρώσει, ενώ το ίδιο της απάντησαν και σε όποιο ογκολογικό νοσοκομείο απευθύνθηκε κι έτσι αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα για να τις πληρώσει.

Το μεγαλύτερο της πρόβλημα όμως, το αντιμετωπίζει με τα χειρουργεία: «Έχω κάνει πολλές επεμβάσεις. Οι τρεις τελευταίες μου κόστισαν 600 ευρώ. Το πρώτο χειρουργείο πριν δύο χρόνια μου στοίχισε 10.000 ευρώ και το ΤΕΒΕ μου έδωσε πίσω μόνο 485 ευρώ», ενώ συμπληρώνει ότι το δεύτερο χειρουργείο δεν το έκανε ποτέ γιατί θα στοίχιζε 2.500 ευρώ τα οποία δεν είχε, οπότε αρκέστηκε σε επέμβαση με τοπική αναισθησία και στάθηκε τυχερή που η βιοψία βγήκε καθαρή.

Συγκινητική είναι ωστόσο η δήλωσή της, η οποία εκφράζει όλο το δράμα των ασθενών στην σύγχρονη Ελλάδα: «Δεν τρέμω μήπως εμφανιστεί ξανά ο καρκίνος, αλλά μήπως μου πουν ότι χρειάζομαι πάλι χειρουργείο και δεν έχω τα χρήματα να μπω σε αυτή τη διαδικασία»

Πηγή: iefimerida.gr
  
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ