2012-09-13 15:39:03
Φωτογραφία για Οι Αζόρες πρότυπο απορρόφησης κοινοτικών πόρων
Πρότυπο αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων χαρακτήρισε τις Αζόρες ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Δανέλλης, στο πλαίσιο τριήμερης αποστολής της σοσιαλιστικής ομάδας της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωκοινοβουλίου, στο νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα.

« Οι Αζόρες, ένα σύμπλεγμα απομακρυσμένων νησιών, αποτελούν εντυπωσιακό παράδειγμα προς μίμηση», τονίζει ο κ. Δανέλλης επισημαίνοντας, ότι « επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν καινοτόμες δραστηριότητες και αποτελεσματικούς τρόπους ανάδειξης και προώθησης των προϊόντων τους» με τη συμβολή τόσο των συνεταιρισμών τους όσων και των πόρων της Ε.Ε.

Όπως επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, οι ευρωπαϊκοί πόροι που διατέθηκαν στις Αζόρες «αξιοποιήθηκαν στοχευμένα αντί να σπαταληθούν, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν οι κατάλληλες υποδομές για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ανάπτυξης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στα νησιά».

Τα αποτελέσματα είναι ορατά, σημειώνει ο κ.Δανέλλης, καθώς οι Αζόρες «παράγουν το 40% της συνολικής παραγωγής γάλακτος της Πορτογαλίας και έχουν εξαιρετικές επιδόσεις στην εμπορία όλων τους των προϊόντων».
elzoni.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ