2012-09-13 16:11:56
Φωτογραφία για Τρεις αποτυχημένοι τεχνοκράτες καταστρέφουν την Ελλάδα
Γιατί  να έχει δίκιο η  Tρόϊκα και όχι οι αναλυτές της Alpha Bank;

Το έχω γράψει και άλλες φορές.  Αν ο Τόμσεν και η παρέα του εργάζονταν σε μια ιδιωτική εταιρεία και έπεφταν τόσο έξω στις εκτιμήσεις τους, θα είχαν απολυθεί πυξ-λάξ! Και αμφιβάλλω, αν θα ξαναεύρισκαν δουλειά!

Kαι, όμως, μια κυβέρνηση και η τύχη ενός ολόκληρου λαού, κρέμεται κυριολεκτικά από τις αποφάσεις τριών αποτυχημένων τεχνοκρατών.

Και το εξοργιστικό είναι ότι συνεχίζουμε ακόμα να τους παίρνουμε στα σοβαρά.

Βγήκαν χθές οι αναλυτές της ALPHA Bank και με το εβδομαδιαίο Δελτίο τους, (http://www.alpha.gr/files/infoanalyses/weekly20120912.pdf) ουσιαστικά τινάζουν στον αέρα όλες τις εκτιμήσεις της τρόϊκα για την ελληνική οικονομία.

Τους λένε, δηλαδή, ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και ότι οι εκτιμήσεις τους είναι λάθος!

Συγγνώμη, αλλά δικαιούμαι να ρωτήσω: Γιατί να πιστέψω τις εκτιμήσεις της Tρόϊκα και όχι των αναλυτών της ALPHA Bank;


Πότε επαληθεύτηκε ο κ. Τόμσεν για να θεωρήσω ως πιθανό ότι θα επαληθευτεί και τώρα;

Και γιατί να υποβάλλω τον ελληνικό λαό σε νέες και βίαιες περικοπές που θα εντείνουν τη δυστυχία του;

Αν έχουν δίκιο οι αναλυτές της ALPHA, τότε πολλά από τα εισπρακτικά μέτρα για τα οποία πιέζει η Tρόϊκα, δεν συντρέχει λόγος να επιβληθούν.

Δικαιούμαι, επίσης, να ρωτήσω, μήπως η αποστολή της Tρόϊκα υπερβαίνει το πλαίσιο της εντολής της; Μήπως, δεν ήρθε για να σώσει την ελληνική οικονομία, αλλά για να την …αποτελειώσει;

Γιατί δεν μπορεί να επιμένουν, με τέτοιο φανατισμό, σε μια πολιτική που  οδηγεί στο προφανές αδιέξοδο.

Δυστυχώς, η Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια, εντελώς αδικαιολόγητα  κατά τη γνώμη μου, έχει παραιτηθεί του δικαιώματός της να αμφισβητεί την …αυθεντία της Tρόϊκα.

Και μπορεί στην αρχή να ήταν δικαιολογημένη  η θέση αυτή, δεδομένου ότι κάποιοι ήλπιζαν πως οι Tροϊκανοί ήξεραν καλύτερα. Διέθεταν και μεγαλύτερη εμπειρία!

Όμως, όπως αποδεικνύεται καθημερινά τρία χρόνια τώρα, μαθαίνουν στου …κασίδι το κεφάλι! Οι άνθρωποι, είτε βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή, είτε είναι …άσχετοι! Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει!

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση οφείλουμε να αντιδράσουμε!

Οι αναλυτές της ALPHA μας έδειξαν το δρόμο Το έχουμε προτείνει στο παρελθόν, θα το επαναλάβουμε.

Η Ελλάδα όφειλε να είχε συστήσει μια επιτροπή σοφών για τα οικονομικά, με καταξιωμένα πρόσωπα διεθνούς κύρους, τα οποία και θα αξιολογούσαν  το πρόγραμμα που εφαρμόζεται και  τις προοπτικές του. Εδώ ένα ….πατίνι θέλεις να αγοράσεις και ζητάς μια δεύτερη γνώμη. Είναι δυνατόν η τύχη μιας χώρας να εξαρτάται από τρείς αποτυχημένους τεχνοκράτες;

Έλεος…

ΚΡ

 πηγη:antinews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ