2012-09-13 16:22:04
Φωτογραφία για H Περιφέρεια Κρήτης πρωτοπορεί στην εθελοντική προσπάθεια αποκατάστασης της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό
από το Γραφείο Τύπου

Στις δυνατότητες της Κρήτης να πρωτοπορήσει σ’ εθνικό επίπεδο, στον αγώνα που γίνεται για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας στη διεθνή κοινότητα, αναφέρθηκε χθες βράδυ ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την εθελοντική πρωτοβουλία πολιτών «Repo(we)rGreece», η οποία υπηρετεί και το συγκεκριμένο στόχο.

«Η Κρήτη έχει τη δυναμική, αλλά και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να βγει άλλη μια φορά μπροστά στην εθνική προσπάθεια, αποτελώντας πρεσβευτή, αλλά και πυλώνα μίας μακρόπνοης προσπάθειας που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιοριστεί σε μία εκδήλωση ενός φορέα, αλλά μπορεί να αποτελέσει εργαλείο όλων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Σήμερα- πρόσθεσε- όπου η επιστροφή της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης αποτελεί πρωταρχική αναγκαιότητα, η αξιοποίηση και ενίσχυση των στρατηγικών αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων της Κρήτης στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στην έρευνα και τεχνολογία αποτελεί τη βάση της βιώσιμης ανάπτυξης για την Κρήτη του μέλλοντος.


Όπως τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, η Περιφέρεια Κρήτης στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των ντόπιων επιχειρήσεων να αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους και να προωθήσουν τα τοπικά, εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους, στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές. «Αυτές, άλλωστε, οι δικές μας επιχειρήσεις, πιστεύουμε ότι αποτελούν και τους πλέον ικανούς πρεσβευτές για το Repo(we)rGreece αφού η δημιουργικότητα, τα ταλέντα, το μεράκι, το φιλότιμο και η αξιοπιστία που

αντανακλούν, αποτελούν την καλύτερη συνταγή για να ορίσουμε την Ελλάδα μας», επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες επιχειρηματικές αποστολές, που αναμένονται στην Κρήτη στα τέλη της εβδομάδας (Ουκρανοί) και στα τέλη του μήνα (Ρώσοι) για κλείσιμο συμβολαίων και επαφές με ντόπιους επιχειρηματίες, σχετικά με την αγορά τοπικών προϊόντων.

Εκτός από τον κ. Αρναουτάκη στην εκδήλωση μίλησαν ο ιδρυτής της πρωτοβουλίας για τη διεθνή εκστρατεία Αλέξανδρος Κωστόπουλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης, ενώ ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ