2012-09-13 16:18:50
Φωτογραφία για Εντατικοποίηση των πειθαρχικών ελέγχων στο Δημόσιο
Για την εντατικοποίηση των πειθαρχικών ελέγχων στους δημόσιους υπάλληλους που έχουν υποπέσει σε παραπτώματα διαβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, με βάση τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί από τα υπουργεία προκύπτει ότι από το σύνολο των 15 υπουργείων, έχουν συσταθεί πειθαρχικά συμβούλια σε 14». Σημείωσε ακόμη ότι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, που δεν έχει στείλει τα στοιχεία, έχει ενημερώσει ότι θα τα στείλει μέχρι την Παρασκευή.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Μανιτάκη, «για λόγους εξοικονόμησης πόρων και λειτουργικότητας», σε εννέα από τα 15 υπουργεία έχει συσταθεί ένα πειθαρχικό συμβούλιο.

Ο υπουργός επισήμανε παράλληλα ότι μαζί με την επίσπευση της διαδικασίας της συγκρότησης των πειθαρχικών συμβουλίων η πειθαρχική εξουσία των προϊσταμένων υπάρχει και ασκείται, ενώ, όπως είπε οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να επιτελούν το καθήκον τους με βάση τις δεσμεύσεις του πειθαρχικού κώδικα.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ