2012-09-13 19:51:08
Φωτογραφία για Εντείνονται οι αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στον Ισλαμικό κόσμο
Η οργή του Ισλαμικού κόσμου με αφορμή το προσβλητικό βίντεο που απεικονίζει τον προφήτη ...Μωάμεθ και το οποίο διαδόθηκε ευρέως μέσω του διαδικτύου, φέρεται να εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής.

Στην Υεμένη σήμερα αναφέρονται τα πιο έντονα περιστατικά διαμαρτυρίας, με διαδηλωτές να εισβάλουν στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στην πρωτεύουσα Σαναά, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας διαδηλωτές έχασε νωρίτερα τη ζωή του από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας της πρεσβείας, ωστόσο η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις τοπικές αρχές.

Οι αρχές κατάφεραν εν τέλει να ανακτήσουν τον έλεγχο της πρεσβείας, ενώ ο πρόεδρος της αραβικής χώρας, Αμπέντ Ράμπο Μανσούρ Χαντίπ, εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησής του να φέρει τους υπεύθυνους των ταραχών ενώπιον της δικαιοσύνης.


Διαδηλώσεις αναφέρονται σήμερα και στην Αίγυπτο, με 70 άτομα να τραυματίστηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Οι ταραχές στην Αίγυπτο σημειώνονται παρά τη σαφή καταδίκη από τον πρόεδρο της χώρας, Μοχάμεντ Μούρσι, αναφορικά με τη χθεσινή επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βεγγάζι, η οποία στοίχισε και τη ζωή του αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη.

Διαδηλώσεις αναφέρονται σήμερα και σε Μαρόκο, Σουδάν και Τυνησία.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Λιβύης, Γουανίς αλ-Σαρέφ, διερευνάται και η πιθανότητα οι επιθέσεις στη Βεγγάζι να ήταν οργανωμένες και προμελετημένες για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, εκτιμώντας πως ένοπλη ομάδα ενδεχομένως να χρησιμοποίησε τις διαδηλώσεις ως κάλυψη.

Παράλληλα, σε σημερινές της δηλώσεις η αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, καταδίκασε την επίμαχη ταινία για τον προφήτη Μωάμεθ, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα «σιχαμερή». Ωστόσο επισήμανε πως η ταινία δεν μπορεί να σταθεί αφορμή για τα βίαια επεισόδια των τελευταίων 24ωρων.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ