2012-09-14 05:47:03
Φωτογραφία για Ιδιωτικά στους γιατρούς ως την άλλη Τετάρτη
Μια ακόμη εβδομάδα θα πληρώνουν οι ίδιοι οι ασθενείς τις επισκέψεις στους γιατρούς τους, αφού όλοι οι ιατρικοί φορείς αποφάσισαν συνέχιση της επίσχεσης εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ.

Σύσκεψη με τη συμμετοχή 17 ιατρικών και κλαδικών υγειονομικών φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφάσισε τη δημιουργία «Πανελλαδικού Μετώπου Υγείας» με παρόχους και χρήστες υγείας με στόχο την αντίσταση στις πολιτικές άρσης του κοινωνικού κράτους και την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι ιατρικών ενώσεων, ιατρικών, οδοντιατρικών και φαρμακευτικών συλλόγων, εργαστηριακών γιατρών, φυσικοθεραπευτών κλπ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η συνέχιση της επίσχεσης εργασίας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και θα αξιολογηθεί εάν πραγματοποιήθηκαν οι υποσχέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά για την καταβολή οφειλών του ΕΟΠΥΥ στους εργαστηριακούς και κλινικούς γιατρούς.


Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για τη στοιχειώδη περίθαλψη του ελληνικού λαού που πρέπει να οριοθετηθεί σε ένα κατώτατο όριο ανελαστικών δαπανών για την Υγεία, στο οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη αποφάσισαν να προτείνουν την καθολική αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ με αύξηση κρατικής επιχορήγησης στο 0,6% και μετά στο 1% τουλάχιστον του ΑΕΠ, ελάττωση των λειτουργικών δαπανών του ΕΟΠΥΥ, συμμετοχή των ασφαλισμένων σε εξετάσεις φάρμακα βάσει εισοδηματικών –φορολογικών κριτηρίων και κριτηρίων επιβίωσης, ανακοστολόγηση Ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων σε επίπεδα πραγματικών δεδομένων κόστους οφέλους, ελάττωση φαρμακευτικής δαπάνης όχι μέσω ελάττωσης του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών αλλά με απευθείας μείωση στις χονδρικές τιμές φαρμάκων και στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και απευθείας εισφορά ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΟΠΥΥ μέσω νομοθετικής ρύθμισης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ