2012-09-14 06:09:03
Φωτογραφία για Βρέθηκαν «ζωντανά» κύτταρα μαμούθ
Ρώσοι και νοτιοκορεάτες επιστήμονες ανακάλυψαν στην ανατολική Σιβηρία "ζωντανά» κύτταρα από μαμούθ που μπορεί να επιτρέψουν την... κλωνοποίηση αυτού του προϊστορικού χορτοφάγου ζώου, ανακοίνωσε σήμερα η ερευνητική ομάδα.

Τα μέλη της αποστολής από τη Ρωσία, την Κορέα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Σουηδία και την Αγγλία, ανακάλυψαν σε βάθος περίπου 100 μέτρων μαλακούς λιπώδεις ιστούς, μαλλί και το μυελό των οστών του μαμούθ, στα οποία πολλά κύτταρα ήταν ακόμα ζωντανά.

Η ανακάλυψη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την κλωνοποίηση αυτού του εξαφανισμένου πριν από χιλιετίες από την επιφάνεια της γης χορτοφάγου. "Οι πυρήνες των σωματικών κυττάρων που περιέχουν το πλήρες γονιδίωμα του ατόμου του είδους αυτού, θα επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην κλωνοποίηση του μαμούθ, όπως προβλέπει η συμφωνία μας με το (νοτιοκορεατικό ίδρυμα για την έρευνα στη βιοτεχνολογία) Sooam", εξήγησε ο ο Σεργκέι Φεντόροφ, του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της βορειοανατολικής Δημοκρατίας Σαχά (Γιακουτίας) και μέλος της αποστολής.

Η συμφωνία που υπογράφηκε το Μάρτιο μεταξύ του Sooam και του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου προβλέπει τη διεξαγωγή κοινών ερευνών για την κλωνοποίηση ενός μαμούθ, ζώου που εξαφανίστηκε πριν από 10.000 χρόνια από την επιφάνεια της γης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ