2012-09-14 08:08:32
Φωτογραφία για Κ. Μαρκόπουλος: Το Δεκέμβριο του 2008 ο στρατός έπρεπε να κινητοποιηθεί περισσότερο
Χρήστος Μπόκας

«Εμφύλιος» στους Ανεξάρτητους Έλληνες – Δεν μπορούν οι Ε.Δ να ασχοληθούν με θέματα εσωτερικής ασφάλειας

 «Χοντρό» άδειασμα επιφύλαξε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Κώστα Μαρκόπουλο με αφορμή τοποθέτηση του δεύτερου περί συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων σε επεισόδια και συλλαλητήρια.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρκόπουλος κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στην ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης  νομοσχεδίου του Υπουργείου Άμυνας είπε ότι «δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι τον Δεκέμβριο του 2008 κάηκε η Αθήνα επειδή οι ένοπλες δυνάμεις δεν κινητοποιήθηκαν όσο έπρεπε εκείνη την στιγμή γιατί κάποιοι ενδεχομένως να φοβήθηκαν. Μπορεί να ήταν ένστολοι, μπορεί και όχι. Επίσης, δεν θα ξεχάσω ποτέ και δεν πρέπει να ξεχνάμε σε αυτή την αίθουσα ότι ο στρατός οποτεδήποτε κινητοποιήθηκε για μεγάλες πυρκαγιές, φωτιές και διάφορες καταστροφές έφερε γρήγορα ποθητό αποτέλεσμα».


Το «άδειασμα» ήρθε λίγη ώρα μετά όταν το λόγο πήρε ο κ. Μαριάς ο οποίος είπε πως «Δεν διανοούμαστε και δεν δεχόμαστε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να ασχοληθούν με θέματα εσωτερικής ασφάλειας. Και αυτό είναι ξεκάθαρο για να μην υπάρχει καμία παρερμηνεία για οποιοδήποτε ζήτημα» και επισήμανε πως «ως κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είμαστε αυτοί που συμμετέχουμε σε διαδηλώσεις, σε συγκεντρώσεις, στους μεγάλους αντιμνημονιακούς αγώνες. Και είναι προφανές ότι όλοι εμείς που συμμετέχουμε – και συμμετέχουμε – θεωρούμε ότι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ συγκεκριμένος είναι πολύ καθορισμένος και αφορά τη διασφάλιση της εξωτερικής άμυνας της χώρας»,

Πέραν όμως του «εμφυλίου» των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τις δηλώσεις Μαρκόπουλου επέκρινε και η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη λέγοντας πως «η Αθήνα κάηκε το 2008 γιατί δολοφονήθηκε ένα παιδί και η Αστυνομία ορθώς έδρασε τότε και δεν έκανε επιθέσεις. Είχαμε 15χρονα παιδιά στους δρόμους το Στρατό θα κατεβάζαμε; Τι είναι αυτά δηλαδή που λέμε τώρα; Πως μπορούν να λέγονται αυτά τα πράγματα;»
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ