2012-09-14 08:57:50
Φωτογραφία για Οι εργαζόμενοι σε πράσινες εταιρείες πιο παραγωγικοί
Την άποψη ότι περιβαλλοντική προστασία και οικονομική ανάπτυξη συνδέονται άρρηκτα επιβεβαιώνει πρόσφατη μελέτη τουΠανεπιστημίου της Καλιφόρνιαστο Λος Άντζελες, που υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που «υιοθετούν» πράσινες πρακτικές έχουν υψηλότερη παραγωγικότητα κατά 16%.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αυξημένη παραγωγικότητα πηγάζει από την εκτίμηση των εργαζομένων για τον χώρο εργασίας τους.

Το συμπέρασμα αυτό εξήχθη μετά από ποικίλες έρευνες σε διαφορετικές εταιρείες, οι οποίες απέδειξαν επίσης ότι οι «πράσινες» επιχειρήσεις έχουν άρτια εκπαιδευμένους εργαζόμενους, με καλή επικοινωνία μεταξύ τους.

Η μελέτη, με τίτλο «Περιβαλλοντικά πρότυπα και παραγωγικότητα των εργαζομένων», δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Organizational Behavior.

Διαιρώντας την προστιθέμενη αξία της εταιρείας με τον αριθμό των εργαζομένων, οι ερευνητές κατάφεραν να υπολογίσουν τη μέση αξία παραγωγής ανά εργαζόμενο.


Χρησιμοποιώντας αυτόν τον λογάριθμο, υπολόγισαν ότι παραγωγικότητα των εργαζομένων στις «πράσινες» εταιρείες είναι 16% υψηλότερη από το μέσο όρο.

«Η υιοθέτηση πράσινων πρακτικών δεν είναι καλή μόνο για το περιβάλλον. Οι εργαζόμενοι σε πράσινες επιχειρήσεις έχουν περισσότερα κίνητρα, καλύτερη εκπαίδευση και επωφελούνται από τις καλές διαπροσωπικές σχέσεις. Ως εκ τούτου είναι πιο παραγωγικοί σε σχέση με τους εργαζομένους σε συμβατικές εταιρείες», επισημαίνεται στην έκθεση.

Στα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι διοικήσεις των «πράσινων» επιχειρήσεων συγκαταλέγονται ταπράσινα πιστοποιητικά, τα οποία όχι μόνο αυξάνουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων αλλά βελτιώνουν το προφίλ της εταιρείας και παρουσιάζονται στους επενδυτές ως «αποδεικτικά» καλού μάνατζμεντ.
econews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ