2012-09-14 10:16:03
Φωτογραφία για Το λιμάνι του Πειραιά ανάμεσα στα υποψήφια λιμάνια για το φετινό βραβείο της ESPO
Η ειδική επιτροπή βραβείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λιμένων (ESPO) ανακοίνωσε ότι για το ετήσιο φετινό βραβείο της, επελέγησαν δέκα (10) λιμάνια, μεταξύ των οποίων και το Λιμάνι του Πειραιά.

Κύριο κριτήριο της φετινής διαδικασίας υπήρξε η προοπτική της κοινωνικής ενσωμάτωσης των λιμένων με στόχο τους νέους και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τις μελλοντικές γενεές μέσα από αναπτυξιακά προγράμματα (projects).

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής John Ricahrdson “η επιτροπή εντυπωσιάστηκε από το πλήθος των δημιουργικών ιδεών και των projects που υποβλήθηκαν”.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ESPO στις Βρυξέλλες το Νοέμβριο.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης “η επιλογή του λιμένα Πειραιά ως υποψήφιου για το φετινό βραβείο της ESPO μεταξύ πολλών υποψήφιων λιμένων, δικαιώνει τους στόχους της πολιτικής μας για τη διασύνδεση της Πόλης με το λιμάνι μέσα από προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης πάνω στον άξονα Λιμάνι – Πόλη – Τουρισμός – Πολιτισμός
. Με ώριμα επενδυτικά έργα, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και τα οποία θα μεταβάλουν θετικά τις σχέσεις Λιμανιού και Πόλης, σκοπεύουμε ιδιαίτερα μέσα από τα έργα και δράσεις της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο περιβάλλον για τους πολίτες, τους επιβάτες και τους τουρίστες – επισκέπτες της κρουαζιέρας”.

Υπενθυμίζεται ότι στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ Α.Ε. έχουν ενταχθεί και ξεκινήσει έργα για τον τουρισμό και πολιτισμό, στο Κεντρικό μόνο λιμάνι ύψους 420 εκ. ευρώ.

news.travelling.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ