2012-09-14 12:02:56
Φωτογραφία για Ιερός πόλεμος με αγριότητες κατά των ΗΠΑ...!!!
ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗΗ εκτέλεση του Αμερικανού πρέσβη στη Βεγγάζη ξυπνά την Ουάσιγκτον και αλλάζει την προεκλογική ατζέντα δύο μήνες πριν από τις κάλπες. Δύο αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με «Τόμαχοκ» και μία επίλεκτη ομάδα πεζοναυτών βρίσκονται έξω από τη Λιβύη.

Εξοργισμένοι μουσουλμάνοι καίνε την αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τύνιδα

Βαρύτατο πλήγμα στην καρδιά της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βεγγάζη της Λιβύης (από το οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Αμερικανοί, μεταξύ αυτών και ο πρέσβης Κρίστοφερ Στίβενς), ήρθε να «ξυπνήσει» την πολεμική μηχανή των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας παράλληλα ανατροπές στην ατζέντα της αμερικανικής προεκλογικής εκστρατείας, κι αυτό μόλις δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Αντιδρώντας αμέσως στην είδηση, το Πεντάγωνο έστειλε δύο πολεμικά πλοία στις λιβυκές ακτές (το ένα έφτασε ήδη, ενώ το άλλο βρίσκεται καθ' οδόν) καθώς και μία επίλεκτη ομάδα πεζοναυτών (την επονομαζόμενη FASTCENT) στην Τρίπολη.


Οσο για τα δύο αντιτορπιλικά του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού (πρόκειται για το USS Laboon, το οποίο βρισκόταν στην Κρήτη, και το USS McFaul), αυτά αξίζει να σημειωθεί πως είναι εξοπλισμένα με πυραύλους τύπου «Τόμαχοκ», ικανούς να πλήττουν συγκεκριμένους στόχους στην ξηρά τηλεκατευθυνόμενοι μέσω δορυφόρου.

Φωτογραφία - σοκ του Αμερικανού πρέσβη Κρίστοφερ Στίβενς, που βρήκε φρικτό θάνατο στη Βεγγάζη

«Τα συγκεκριμένα πλοία θα δώσουν ευελιξία στην κυβέρνηση, εάν αυτή αποφασίσει να χτυπήσει τρομοκρατικούς θυλάκους», σχολίασε χαρακτηριστικά στο CNN ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Νωρίτερα βέβαια, ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε ξεκαθαρίσει πως η Ουάσιγκτον πρόκειται «να συνεργαστεί με τις λιβυκές αρχές προκειμένου να οδηγήσει τους υπεύθυνους αυτής της επίθεσης στη δικαιοσύνη» και είχε διατάξει να ενισχυθεί άμεσα η θωράκιση των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φωνάζοντας «θα θυσιαστούμε για σένα, αγγελιαφόρε του Αλλάχ», εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στον περίβολο της αμερικανικής πρεσβείας στη Σαναά της Υεμένης

Αλλωστε, για το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ, η φονική επίθεση της Τρίτης ενάντια στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη, αποτελεί ένα οργανωμένο τρομοκρατικό χτύπημα και όχι κάποιο τυχαίο ή αυθόρμητο ξέσπασμα οργής, πυροδοτημένο από μια αμφιλεγόμενη αντιισλαμική ταινία.

Οπως και να έχει πάντως, ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειές του, το εν λόγω χτύπημα ήταν αρκετό για να επαναφέρει την εξωτερική πολιτική στην κορυφή της προεκλογικής ατζέντας στις ΗΠΑ, καθώς πλέον η «Αραβική Ανοιξη» εξελίσσεται σε «Αραβικό Φθινόπωρο» και το κλίμα αντιαμερικανισμού αναζωπυρώνεται σε ολόκληρη τη Μ. Ανατολή.

Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ, έσπευσε να επιτεθεί στον Ομπάμα κατηγορώντας τον πως «δείχνει συμπάθεια στους δολοφόνους», αλλά τελικώς η εν λόγω επίθεση του γύρισε μπούμερανγκ, με μεγάλη μερίδα του Τύπου να τον κατηγορεί για «καιροσκοπισμό». Ωστόσο, παρά τις όποιες προεκλογικές σκοπιμότητες εντός των ΗΠΑ, η αμερικανική εξωτερική πολιτική επί τους παρόντος μοιάζει να χάνει το έδαφος που είχε κερδίσει στον απόηχο πρόσφατων εξελίξεων, όπως η ανατροπή του Καντάφι και η εξόντωση του Μπιν Λάντεν.

Συγκρούσεις σε Υεμένη, Αίγυπτο, Τυνησία, Ιράκ

Ισλαμικό ηφαίστειο με αγριότητες κατά των ΗΠΑ

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατάφεραν χθες το πρωί να διεισδύσουν στον περίβολο της αμερικανικής πρεσβείας στη Σαναά Μορφή ντόμινο έχουν πάρει οι βίαιες αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο εξαιτίας της ταινίας με τον Μωάμεθ, με συγκρούσεις να ξεσπούν στην Υεμένη ενώ στο Κάιρο συνεχίστηκαν τα βίαια επεισόδια και πραγματοποιήθηκαν μεγάλες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στο Ιράκ, στην Τύνιδα, στο Χαρτούμ, στην Καζαμπλάνκα και στα γραφεία του ΟΗΕ στη Γάζα.

Επίσης, Ιρανοί φοιτητές διαδήλωσαν έξω από την πρεσβεία της Ελβετίας στην Τεχεράνη η οποία εκπροσωπεί τα διπλωματικά συμφέροντα των ΗΠΑ στο Ιράν.

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατάφεραν χθες το πρωί να διεισδύσουν στον περίβολο της αμερικανικής πρεσβείας στη Σαναά -την πρωτεύουσα της Υεμένης- φωνάζοντας «θα θυσιαστούμε για σένα, αγγελιαφόρε του Αλλάχ», ενώ πρωτύτερα είχαν κάψει αυτοκίνητα έξω από την πρεσβεία. Η αστυνομία, η οποία πυροβολούσε στον αέρα και έκανε χρήση αντλιών νερού, κατάφερε να διαλύσει τη διαδήλωση. Τραυματίστηκαν ωστόσο 15 άνθρωποι.

Στο Κάιρο, οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τραυματίστηκαν 16 άνθρωποι. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι καταδίκασε τις «επιθέσεις» στον προφήτη Μωάμεθ, απορρίπτοντας ταυτοχρόνως τη χρήση βίας. Οι διαδηλώσεις ακολούθησαν τις επιθέσεις στην αμερικανική πρεσβεία στη Βεγγάζη, την Τρίτη το βράδυ, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρέσβης και άλλοι τρεις διπλωμάτες. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ξεκαθάρισε πάντως πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει καμία σχέση με το αμφιλεγόμενο βίντεο-απόσπασμα από την ταινία που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο.

Τέλος, φόβους ότι στην περιοχή της Μέσης Ανατολής θα επικρατήσει χάος μετά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε εναντίον Αμερικανών διπλωματών στη Λιβύη και τις βίαιες διαδηλώσεις σε Αίγυπτο και Υεμένη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Παράλληλα, καταδίκασε την επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λιβύη και ζήτησε από τους νέους ηγέτες των αραβικών χωρών να αναγνωρίσουν ότι έχουν ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Μπλόκο στο YouTube

Οι αφγανικές αρχές απαγόρευσαν επ' αόριστον την πρόσβαση στο YouTube, ώστε οι κάτοικοι της χώρας να μην μπορούν να δουν την ταινία που λοιδορεί τον προφήτη Μωάμεθ. Οι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι η απόφαση ελήφθη για να αποφευχθούν επεισόδια, όπως αυτά που σημειώθηκαν στη Λιβύη, στην Αίγυπτο και στην Υεμένη, αλλά κι επειδή η ταινία «επηρεάζει αρνητικά το μυαλό των νεαρών Αφγανών», όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Η ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ»

Πέπλο μυστηρίου για τους συντελεστές της ταινίας που άναψε τη φωτιά

Σύγχυση επικρατεί γύρω από τους αληθινούς συντελεστές της ταινίας «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων», η οποία και προκάλεσε τα βίαια επεισόδια στις αμερικανικές πρεσβείες της Υεμένης, της Αιγύπτου και της Λιβύης, κατά τα οποία σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρέσβης και τρεις ακόμα Αμερικανοί.

Αρχικά, ως δημιουργός της εμφανίστηκε ο κτηματομεσίτης Σαμ Μπασίλ -υποτίθεται Ισραηλινός- ο οποίος, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με ρεπόρτερ της «Wall Street Journal», δήλωσε πως η ταινία γυρίστηκε πέρσι το καλοκαίρι στην Καλιφόρνια, κόστισε 5 εκατ. δολάρια, τα οποία και συγκέντρωσε από 100 Εβραίους δωρητές.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο Μορίς Σαντέκ, ένας κόπτης γεννημένος στην Αίγυπτο που ζει στις ΗΠΑ και πρόεδρος της Εθνικής Αμερικανικής Ενωσης Κοπτών, που δήλωσε ότι προωθούσε την ταινία στην ιστοσελίδα του και ότι στις 9 Σεπτεμβρίου έβαλε στο Τwitter και το τρέιλερ, προκαλώντας το χάος.

Τα ίχνη Κατόπιν αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει Σαμ Μπασίλ, αντιθέτως τα ίχνη οδηγούσαν στον 55χρονο κόπτη Νάκουλα Μπάσελεϊ Νάκουλαπου, που ζει στο Λος Αντζελες και που δήλωσε ότι ήταν ο υπεύθυνος οικονομικών της ταινίας.

Δήλωσε επίσης ότι στόχος της ταινίας ήταν να προκαλέσει κι ότι ο ίδιος θεωρεί το Ισλάμ «καρκίνο». Αρνήθηκε πάντως ότι αυτός ήταν που εμφανίστηκε ως Μπασίλ. Ωστόσο, το 2010 μετά από καταδικαστική απόφαση εναντίον του για απάτη, αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιούσε πλήθος ονομάτων, μεταξύ τους και το Νίκολα Μπασίλι... Από την πλευρά τους, οι ηθοποιοί και τεχνικοί της ταινίας με ανακοίνωσή τους ισχυρίζονται ότι πίστευαν πως θα γύριζαν μία ταινία εποχής για την αρχαία Αίγυπτο και η οποία θα είχε τίτλο «Desert Warrior». Λένε επίσης ότι στο αρχικό σενάριο δεν υπήρχε ρόλος για τον Μωάμεθ - που στην ταινία εμφανίζεται ως ανόητος, παιδόφιλος, ηδονιστής, γυναικάς και απατεώνας. Θεωρούν επομένως ότι κάθε «στοιχείο θρησκευτικής προσέγγισης προκύπτει από ντουμπλάρισμα και είναι προϊόν παραποίησης».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ - ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ / ΕΘΝΟΣ
 
communenews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ