2012-09-14 15:37:07
Φωτογραφία για Μαλλιά πλεγμένα... με 6 τρόπους! Κάν' το σωστά!
Τέλεια μαλλιά με 6 κομψές ιδέες αλογοουράς που θα χαρίσουν μια ανέμελη και σούπερ chic εικόνα των μαλλιών σου σε κάθε περίσταση!

Κάν'το σωστά με τις how to συμβουλές της Beauty Editor, Σοφίας Μάργαρη!

Το πρότυπο της Charlize Theron

Eίδαμε την τέλεια κοτσίδα και ζηλέψαμε. Αν θέλεις να εξελίξεις τις κοτσίδες σου ορίστε ο τρόπος. Δε μπορούμε ακριβώς να βρούμε πόσες πλεξίδες κάνουν παρέα στον μικρό κότσο στο πλάι της Charlize αλλά υποθέτουμε ότι όσες πιο πολλές τόσο πιο καλό το αποτέλεσμα. Μια πλεξίδα (τύπου γαλλική) ξεκινάει από το ένα πλάι στο ύφος του αυτιού. Ότι μένει γίνονται μικρές πλεξίδες και όλες μαζί κυκλικά συναντιούνται στο πλάι σε ένα ελαφρύ κότσο. Δες και άλλες επιλογές για αλογοουρές στη συνέχεια!

Η Φουντωτή Ουρά

Πρώτα άπλωσε στις ρίζες ένα προϊόν που χαρίζει καλή υφή και όγκο στην τρίχα. Στη συνέχεια πιάσε με τα χέρια σου τα μαλλιά σε μια ψηλή κοτσίδα, συγκράτησέ τη με λάστιχο και χαλάρωσε μερικές τούφες από την πάνω μεριά της κοτσίδας
. «Αυτό το κόλπο προσφέρει μια επιμελώς ατημέλητη εικόνα σου» τονίζει ο γνωστός hairstylist Nathaniel Hawkins, ο οποίος δημιούργησε και τα χτενίσματα που βλέπεις σε όλες τις σελίδες. Για να πυκνώσεις τον όγκο της αλογοουράς, ψέκασέ τη με το ίδιο προϊόν και κατόπιν προσπάθησε να «αγριέψεις» λίγο το αποτέλεσμα ξαίνοντας τις τρίχες στην άκρη με βούρτσα. Για περισσότερο στυλ, άφησε τις πιο μακριές τούφες να πέφτουν μπροστά από τον ώμο σου και ψέκασε ένα hair spray για λάμψη και προστασία.

Το Ονειρεμένο Στεφάνι

Για να πετύχεις δυνατό κράτημα και νεύρο στην κοτσίδα, ψέκασε στην αρχή όλα τα μαλλιά με ένα hair spray όπως το Style Shifters Osis+ της Schwarzkopf, που χαρίζει τη φυσική εικόνα του μαλλιού μόλις στεγνώσει από το θαλασσινό νερό. Μετά, πιάσε μια μακριά τούφα από την εσωτερική μεριά των μαλλιών σου και δημιούργησε μια λεπτή γαλλική κοτσίδα η οποία θα ξεκινά από πίσω, θα περνά μπροστά από το κεφάλι σου σαν στεφάνι και θα καταλήγει πίσω από εκεί που ξεκίνησε. Στερέωσε στο πίσω μέρος με ένα τσιμπιδάκι και κρύψε το σημείο περνώντας όλα τα υπόλοιπα μαλλιά από πάνω. Φτιάξε μια κανονική, σφιχτή αλογοουρά πιάνοντας τα μαλλιά σου με λάστιχο και πρόσθεσε έξτρα ακτινοβολία σε αυτό το αρχοντικό look, απλώνοντας λίγες σταγόνες από το Elixir Ultime της Kerastase .

Η Πλαϊνή Κοτσίδα

Άπλωσε το Spray Προστασία από τη Θερμότητα Pro-Heat του Sunsilk Co Creations από τις ρίζες ως τις άκρες και χτένισε τα μαλλιά σου ώστε να κατανεμηθεί το προϊόν ομοιόμορφα σε όλα τα μαλλιά. Στη συνέχεια, αφού έχεις στεγνώσει τα μαλλιά με το πιστολάκι, τράβηξέ τα όλα προς τα πλάγια επιλέγοντας σαν βάση της κοτσίδας ένα σημείο σχεδόν κοντά στο αφτί σου. Άφησε μια τούφα ελεύθερη και όλα τα υπόλοιπα μαλλιά σφίξε τα καλά και στερέωσέ τα με λάστιχο. Αμέσως πάρε αυτή την ελεύθερη τούφα και στριφογύρισέ τη έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα σφιχτά τεντωμένο «σχοινί». Τύλιξέ τη γύρω από τη βάση της αλογοουράς ώστε να κρυφτεί το λάστιχο και κλείδωσε την τεντωμένη τούφα με λεπτό τσιμπιδάκι (ιδανικά, στο χρώμα των μαλλιών σου).

Η Ουρά με τις Τρεις Στάσεις

Στρώσε όμορφα και ολόισια τα μαλλιά σου πίσω με το ζελέ φορμαρίσματος Lime & Grapefruit του Κορρέ και μετά πιάσε μόνο την πάνω μεριά της κοτσίδας, «κλειδώνοντάς» την κοντά στην κορυφή του κεφαλιού με ένα κομψό, ελαφρώς πλατύ τσιμπίδι. Φρόντισε να πιάσει σφιχτά και να αφήσει όλο το πλάτος της κοτσίδας ανενόχλητο όσο πέφτει προς τα κάτω. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία στο μεσαίο τμήμα της αλογοουράς ασφαλίζοντάς τη στο μέσο του κεφαλιού και κάνε επίσης το ίδιο στη βάση, τοποθετώντας το τρίτο τσιμπίδι στο ύψος του αυχένα. Για πιο λείο αποτέλεσμα, πέρασε όλη την κοτσίδα με απαλυντικό λάδι όπως το Leave in Treatment Advance Techniques Moroccan Oil Argan Oil της Avon.

Το Στέμμα της Βασίλισσας

Άπλωσε ένα προϊόν που χαρίζει όγκο στις ρίζες όπως το Hair Spray Πλούσιος Όγκος του Pantene Pro-V και κατόπιν πέρασε όλα τα μαλλιά με βούρτσα, για να ισιώσουν καλά. Δημιούργησε κατόπιν μια πολύ χαλαρή κοτσίδα επιλέγοντας μόνο τα μαλλιά που ξεκινούν από την κορυφή του κεφαλιού και δέσε τα σχετικά ψηλά με τσιμπίδι στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Προσπάθησε να τα ανασηκώσεις προς τα πάνω καθώς τα δένεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα φούσκωμα, σαν το εφέ της κορώνας (ψέκασε με το ίδιο προϊόν για μεγαλύτερη σταθερότητα). Στη συνέχεια τράβηξε τα μαλλιά σου από τα πλαϊνά και φέρε τα πάνω από το προηγούμενο τσιμπιδάκι (έτσι, θα το κρύψεις κιόλας). Πιάνοντας τώρα με το ένα χέρι και τις τρεις τούφες (δύο πλαϊνές και μία της κορυφής) δημιούργησε έναν κόμπο γύρω από τον εαυτό τους. Στήριξε το αποτέλεσμα με λεπτό τσιμπιδάκι από τη μέσα μεριά της αλογοουράς και ψέκασε με spray για δυνατό κράτημα όλο το κεφάλι. Ανασήκωσε λίγο το φούσκωμα με τα χέρια σου (αν δεν έχει κάτσει καλά) και ξαναπέρασε με ένα gel, όπως το Ηair Gel της Jean Iver, μόνο το «στέμμα».

Πηγή: shape.gr
  
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ