2012-09-16 13:10:34
Φωτογραφία για ΓΚΕΡΑΡΝΤΙΝΙ : ΠΑΙΚΤΗΣ ΓΙΑ ΝΒΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΡΟΛΟ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ!
Ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι, βρέθηκε στο Κάλιαρι για να παρακολουθήσει το τουρνουά στο οποίο πήρε μέρος και ο Ολυμπιακός, με τον αντιπρόεδρο των Τορόντο Ράπτορς να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης.

Ο αντιπρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς, είναι άνθρωπος που γνωρίζει αρκετά πράγματα τόσο από το ΝΒΑ όσο και από το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και μιλώντας στην εφημερίδα «Γαύρος» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ τόνισε ότι... «οι φίλοι του Ολυμπιακού θα ευχαριστηθούν όμορφο μπάσκετ».

Στο... τραπέζι έπεσε και το όνομα του Βασίλη Σπανούλη, με τον Γκεραρντίνι να υπογραμμίζει ότι... «Σπανούλης είναι παίκτης για το ΝΒΑ και μάλιστα με σοβαρό ρόλο»

Αναλυτικά:

Ποια είναι η άποψή σας για τον Ολυμπιακό σε αυτά τα δύο παιχνίδια που τον παρακολουθήσατε;

«Μου άρεσε ο Ολυμπιακός, είδα μια ισορροπημένη ομάδα η οποία παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση
. Αν και βρισκόμαστε νωρίς στη σεζόν μου έδειξαν ότι παίζουν ομαδικά κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο τούτη την εποχή. Έμεινα εντυπωσιασμένος από την θετική ενέργεια που βγάζει αυτή η ομάδα ακόμη και σε όσους βρίσκονται στην... εξέδρα, δεν νευριάζουν ποτέ, δίνουν ο ένας το χέρι στον άλλον ενώ μου άρεσε πολύ ο κόουτς Μπαρτζώκας. Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες γι’ αυτόν, αλλά έκανε σωστό κοουτσάρισμα»

Η αυτοπεποίθηση την οποία αναφέρατε από που πιστεύετε ότι πηγάζει;

«Μα φυσικά από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από πολλά χρόνια. Όταν έχεις μια τόσο εκπληκτική σεζόν όπως η περσινή, αποκτάς καλή ψυχολογία. Δεν πιστεύω ότι υπήρχε έστω κι ένας άνθρωπος που να σκεφτόταν ότι αυτή η ομάδα θα έπαιρνε την Ευρωλίγκα, είναι αδύνατο ακόμα και να το ονειρεύτηκε κάποιος αυτό το σενάριο»

Τι σας φοβίζει στον Ολυμπιακό;

«Τι θα συμβεί όταν έρθει κάποιο αναπάντεχο αποτέλεσμα. Αυτός ο φόβος κυριαρχεί σε όλες τις μεγάλες ομάδες, αλλά σε μία χρονιά υπάρχουν και οι ήττες. Θέλω να δω πως θα την διαχειριστούν την ομάδα αν και μου μοιάζει πολύ δεμένο σύνολο. Οι φίλοι του Ολυμπιακού θα ευχαριστηθούν όμορφο μπάσκετ»

Αναφέρατε ότι δεν γνωρίζετε πολλές λεπτομέρειες για τον κόουτς Μπαρτζώκα, αλλά η ομάδα δείχνει να προχωράει στην ίδια φιλοσοφία με πέρσι. Σκληρή άμυνα, τρέξιμο στον αιφνιδιασμό, αλλά και υπάρχουν και κάποιες «πινελιές» του νέου προπονητή;

«Μου άρεσε πολύ η δουλειά που έκανε όταν ήταν στον πάγκο του Αμαρουσίου, αλλά μετά τον έχασα για κάποιο διάστημα. Από αυτό που είδα στο Κάλιαρι μου αρέσει ο τρόπος που παίζει ο Ολυμπιακός και σίγουρα γι’ αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη και ο προπονητής»

Γνωρίζετε το ΝΒΑ σαν την παλάμη σας. Ο Βασίλης Σπανούλης... (διακοπή της ερώτησης από τον Γκεραρντίνι)

«Ο Σπανούλης δεν αγωνίζεται στο ΝΒΑ επειδή ο ίδιος δεν θέλει και όχι επειδή δεν το αξίζει. Ο Σπανούλης είναι παίκτης για το ΝΒΑ και μάλιστα με σοβαρό ρόλο. Είμαι τυχερός γιατί τον παρακολουθώ από τα 15 του χρόνια και μπορώ να πω ότι είναι σπουδαίος παίκτης, ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι, τα βασικά του μπάσκετ, να «διαβάζει» τον αντίπαλο. Αυτή την στιγμή στην Ευρώπη είναι ελάχιστοι οι παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα ενός ματς και να το κρίνουν μόνοι τους. Ο Σπανούλης είναι ένας από αυτούς»

Ο Πρίντεζης είχε επιλεγεί από σας και τους Ράπτορς, φέτος έφτασε κοντά στο να υπογράψει στους Νικς, αλλά δεν έκανε το βήμα. Επίσης έγινε ντραφτ και ο Παπανικολάου. Ποια είναι η άποψή σας;

«Θυμάμαι όταν κάναμε ντραφτ τον Γιώργο. Πιστεύω ότι έχει μια αξιοπρόσεκτη καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ισπανία. Ποτέ δεν ξέρεις πότε είναι κατάλληλη ευκαιρία να πας στο ΝΒΑ, ωστόσο όταν σου παρουσιαστεί θα πρέπει να είσαι έτοιμος να την αρπάξεις. Για παράδειγμα, φέτος, ο Πριτζιόνι στα 35 του υπέγραψε στη Νέα Υόρκη, ποτέ δεν ξέρεις πότε είναι η ώρα σου για το ΝΒΑ. Ο Παπανικολάου επειδή είναι νεαρότερος σε ηλικία αγωνίζεται με περισσότερες πιθανότητες να παίξει κάποια στιγμή στο ΝΒΑ. Η ουσία είναι, επαναλαμβάνω, πως όταν σου δοθεί η ευκαιρία θα πρέπει να την αρπάξεις»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ