2012-09-17 19:27:46
Φωτογραφία για Δένδιας για λαθρομετανάστευση: «είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιαδήποτε πρόκληση»...Σειρά συναντήσεων και σκληρότερα τα μέτρα της μεταναστευτικής πολιτικής..
Εδώ και λίγη ώρα ξεκίνησε η σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπό την προεδρεία του Πάνου Παναγιωτόπουλου, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, προκειμένου να εξεταστεί η προετοιμασία της Ελλάδας σχετικά με την πιθανότητα ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία και προσφυγικού ρεύματος, καθώς η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση παράνομων μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο.

Στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση,στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν επί μακρόν, τα θέματα του υπουργείου Εργασίας, οι συζητήσεις με την τρόικα και η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Στουρνάρας την χαρακτήρισε ως συνάντηση ρουτίνας, ενόψει των νέων επαφών με την τρόικα, ενώ ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε στον πρωθυπουργό τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την πάταξη της εισφοριδιαφυγής, το εργόσημο, τον κατώτατο μισθό, τη μείωση του μη εργοδοτικού κόστους κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.Παράλληλα, υπήρξε και εκτενής ενημέρωση για τον κοινωνικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί το απόγευμα με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χόρστ Ράιχενμπαχ. Η οριστικοποίηση του πακέτου περικοπών ύψους 11,9 δισ. ευρώ θα βρεθεί στο επίκεντρο προγραμματισμένης συνάντησης στις 17:00. Για το ακριβές περιεχόμενο της συνάντησης δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο κ. Σαμαράς αυτή την ώρα προεδρεύει σύσκεψης στην οποία συμμετάσχουν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης, με αντικείμενο τη παράνομη μετανάστευση και ειδικότερα το θέμα της αποφυγής μεταναστευτικού ρεύματος από τη Συρία.

Δένδιας για λαθρομετανάστευση: «είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιαδήποτε πρόκληση»

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν.Δένδιας, τόνισε μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, πως «είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιαδήποτε πρόκληση». Νέα σύσκεψη με αντικείμενο την αντιμετώπιση ενδεχόμενου μαζικού κύματος προσφύγων από τη Συρία θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στο υπουργείο Αμύνης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι κατά έγινε εκτενής συζήτηση για τη λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστούν οι λαθρομεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο – προκειμένου όπως χαρακτηριστικά είπε, να «θωρακίσουμε το Αιγαίο». Σύμφωνα με τον υπουργό, το κύμα προσφύγων δεν έχει φθάσει ακόμα σε μεγάλους αριθμούς στην Ελλάδα, αλλά η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη και στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε πως «είμαστε έτοιμοι να δεχθουμε οποιαδήποτε πρόκληση».

Ο κ. Δένδιας ανέφερε πως ο σχετικός σχεδιασμός εγκρίθηκε από τον Πρωθυπουργό και η σύσκεψη για το θέμα θα συνεχιστεί στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, υπό τον υπουργό Π.Παναγιωτόπουλο, με τη συμμετοχή του ιδίου και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη, ενώ σημείωσε ότι κάθε προσπάθεια χρειάζεται,

εκτός από τη στήριξη της κυβέρνησης, και τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.--> -->
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ