2012-09-17 19:51:04
Φωτογραφία για Παραμένει τελικά η ΔΟΥ Αγρινίου;
Δεκάδες εφορίες πρόκειται να σταματήσουν την λειτουργία τους προσεχείς μήνες σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια της περιστολής δαπανών και της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας. Ανάμεσα στις πληροφορίες που διέρρευσαν ήταν και αυτές για... επικείμενο λουκέτο σε όλες τις ΔΟΥ του νομού Αιτωλ/νιας και διατήρηση μόνο της ΔΟΥ Μεσολογγίου, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολιτών αλλά και τοπικών φορέων και παραγόντων του νομού.

Παρόλα αυτά διάφορα blogs του νομού τις τελευταίες μέρες αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη απόφαση η οποία αντιστρέφει τα δεδομένα και διατηρεί την ΔΟΥ Αγρινίου ως μοναδική του νομού και όχι αυτή του Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για παρασκηνιακές πιέσεις από βουλευτές και παράγοντες της πόλης του Αγρινίου :" Για ακόμη μια φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δείχνει να κλείνει τα μάτια στα ατράνταχτα επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης της ΔΟΥ Μεσολογγίου αποδεικνύοντας ότι κάθε άλλο παρά έχουν αλλάξει κάποια ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου."


Πάντως μέχρι στίγμης η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί και οι εργαζόμενοι της ΔΟΥ Μεσολογγίου με ανακοινωσή τους τονίζουν ότι αν τελικά επαληθευτεί το σενάριο τότε θα είναι ξεκάθαρο προϊόν παρεμβάσεων παραγόντων.

Η απόφαση των εργαζομένων στην ΔΟΥ Μεσολογγίου σχετικά με τη συγχώνευση των Δ.Ο.Υ:

"Οι συνάδελφοι της Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου μετά την πραγματοποίηση ολομέλειας στις 14/9/2012 στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδίου συγχώνευσης των Δ.Ο.Υ αποφάσισαν ομόφωνα και υπενθυμίζουν τα εξής:

1) Η Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου διαθέτει ιδιόκτητο νεόκτιστο (2003) κτίριο 2.737 τ.μ τα οποία επαρκούν πλέον των 120 θέσεων εργασίας και επαρκείς χώρους για την στέγαση όλων των αρχείων των υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ.

2) Η Δ.Ο.Υ βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ως προς την πρόσβαση (Λιμάνι Μεσολογγίου) με άνετους χώρους πάρκινγκ. Η πρόσβαση της Δ.Ο.Υ από τις γύρω περιοχές καθίσταται ευχερέστερη από αυτήν του Αγρινίου μέσω της Ιονίας οδού (ολοκληρωμένου τμήματος και υπό κατασκευή)

3) Η επιλογή της Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου είναι σύμφωνη με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής η οποία υπακούει στο καθεστώς της ίσης μεταχείρισης (τ. πρωτεύουσα νομού Αιτωλοακαρνανίας) έλαβε υπόψη της τα ανωτέρω στοιχεία.

Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι αντίθετη με τα συμφέροντα του Δημοσίου, θα υπακούει στην εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και θα είναι προιόν παρεμβάσεων παραγόντων."
cityvoice.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ