2012-09-17 20:04:04
Φωτογραφία για Αρχιεπίσκοπος προς Χριστόφια: «Χαίρομαι που είμαι αυτός που είμαι»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δεν είναι ο αρμόδιος να μιλήσει για τη συμπεριφορά των αρχιερέων, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β`, σημειώνοντας ότι... η προσπάθεια είναι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας να είναι προσγειωμένοι και ταπεινοί.

Ερωτηθείς για αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια σε ψεσινή εκδήλωση στο Κελλάκι προς τιμήν του Οικονόμου Πατέρα Αιμιλιανού Δημοσθένους, ότι υπάρχουν αρχιερείς που είναι παράδειγμα προς μίμηση, αλλά χρειάζεται προβληματισμός όλων των πολιτικών και αρχιερέων διότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα, και ότι θα ήθελε να βλέπει την απλότητα και σεμνότητα του Πατέρα Αιμιλιανού σε όλους τους αρχιερείς, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ο Πρόεδρος δεν είναι ο αρμόδιος να πει αυτά τα πράγματα.

"Δεν νομίζω ότι είναι ο αρμόδιος για να πει αυτά τα πράγματα και θέλω να πιστεύω ταπεινά ότι περισσότερο έβλεπε το πρόσωπο μου παρά κάποιους άλλους. Δόξα τω Θεώ, όταν είμαι σε πνευματική περισυλλογή, ευχαριστώ τον Θεό που με έστειλε όπως με έστειλε. Δεν ήθελα να ήμουν διαφορετικός", πρόσθεσε.


Είπε, επίσης, ότι "η προσπάθεια είναι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας να είναι προσγειωμένοι, ταπεινοί", επισημαίνοντας ότι "αυτό μας το επιβάλλει το Ευαγγέλιο του Χριστού".

"Αν δεν έχουμε ταπείνωση, δεν νομίζω ότι μπορούμε να δούμε βασιλεία του Θεού. Αν δεν έχουμε αγάπη, δεν πρόκειται να δούμε τη βασιλεία του Θεού. Αρα, ο κληρικός επιβάλλεται, λόγω του σχήματός του, να είναι προσγειωμένος, ταπεινός, να ξέρει να αγαπά και να σκορπίζει αγάπη παντού. Εάν δεν το κάνει, σημαίνει ότι δεν είναι καλός κληρικός", είπε.

Ανέφερε ότι "σίγουρα και εμείς είμεθα γέννημα και θρέμμα αυτού του τόπου και, όπως προέρχεστε εσείς από τις οικογένειες, προερχόμαστε και εμείς, συνεπώς δεν έχουμε πέσει από τον ουρανό και θα είμεθα επίγειοι άγγελοι, αλλά οφείλουμε να αγωνιζόμεθα για να έχουμε ένα επίπεδο ζωής και να είμεθα παράδειγμα προς τους άλλους".

Οσον αφορά τον ίδιο, είπε ότι "τουλάχιστον προσπαθώ και αγωνίζομαι να βρίσκομαι σε ένα επίπεδο που τουλάχιστον να είμαι παράδειγμα προς τους άλλους".

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ