2012-09-22 19:52:04
Φωτογραφία για Ενισχύουμε τις δράσεις για τη θωράκιση των θαλασσίων συνόρων, λέει ο Νίκος Δένδιας
Στη θωράκιση των θαλασσίων συνόρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν ροές παράνομων μεταναστών από τη Συρία στρέφει τώρα την προσοχή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ώρα που αναμένεται η υλοποίηση κέντρων κράτησης σε Χίο, Σάμο, Ρόδο και Λέσβο.

Το 60% των αλλοδαπών που συνελήφθησαν σε Αιγαίο και Αλεξανδρούπολη το διάστημα από 1-19 Σεπτεμβρίου είναι Σύροι, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», πέρυσι μόλις το 1,5% των παράνομων μεταναστών ήταν από τη Συρία.

Για την αντιμετώπιση μιας μαζικής εισροής προσφύγων από τη Συρία στη χώρα μας ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην «Ημερησία» αναφέρει: «Προχωράμε στην ίδρυση τεσσάρων κέντρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ εξετάζουμε την ίδρυση και άλλων σε διαφορετικά σημεία της χώρας. Παράλληλα, όμως, ενισχύουμε τις δράσεις μας για την "θωράκιση" και των θαλασσίων συνόρων, σε συνεργασία με το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό».

Αναφερόμενος στην επιχείρηση «Ξένιος Δίας» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας έχει βελτιωθεί σημαντικά. «Αλλά δεν αφορά μόνο την Αθήνα. Η επιχείρηση "Ξένιος Δίας" θα επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου φιλοδοξούμε να λειτουργήσουν άλλα δύο κέντρα, ενώ στον σχεδιασμό ελπίζω ότι θα προστεθούν και άλλα στο μέλλον» είπε.

sofokleous10.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ