2012-09-26 09:24:03
Φωτογραφία για Το Ιράν ετοιμάζει το δικό του Internet
Η Ιρανική κυβέρνηση, μέσω ενός αναπληρωτή υπουργού της, ανακοίνωσε εχθές τα σχέδιά της να ξεκινήσει το δικό της "Internet", σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο Reuters.

Η κίνηση αυτή, εάν δεν ήταν ήδη αποφασισμένη, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ, μπορεί και να σχετίζεται με τις εκτεταμένες ταραχές που δημιουργήθηκαν στον μουσουλμανικό κόσμο και βεβαίως και το Ιράν, με αφορμή το τρέιλερ του αμφιλεγόμενου φιλμ "Η αθωότητα των Μουσουλμάνων", που εμφανίστηκε στο YouTube.

Το Ιρανικό Δίκτυο, αναμένεται να είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2013 και μέχρι τότε, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως "μέχρι νεοτέρας", η μηχανή αναζήτησης της Google, αλλά και το Gmail θα φιλτράρονται.

Σύμφωνα με τους Ιρανούς, το Δίκτυο που θα ετοιμάσουν, θα προσφέρει αυξημένη ασφάλεια και θα λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό απομονωμένο από το υπόλοιπο Internet.

Τον περασμένο Απρίλιο, στο Ιράν είχαν ήδη τεθεί αρκετοί και αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση και χρήση υπηρεσιών στο Internet και τότε, είχαν διαψεύσει τη φήμη πως θα ετοίμαζαν ένα δικό τους "Internet".
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ