2012-09-26 09:25:07
Φωτογραφία για Τι υποστηρίζει ο επιχειρηματίας που έδωσε Μεϊμαράκη και Λιάπη
Ένας ανελέητος πόλεμος είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα με τους πολίτες θεατές και την καχυποψία να αιωρείται για το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Σε μια στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα, βάλλονται οι θεσμοί, όπως αυτός του Προέδρου της Βουλής ο οποίος θα έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμες συνεδριάσεις. Λίγο μετά την επιστολή που απέστειλε ο επιχειρηματίας Ιωσήφ Λιβανός στα ΜΜΕ, εμφανίστηκε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 19:00 και ξεκαθάρισε ότι στην πρώτη κατάθεσή του τον Απρίλιο του 2010 ο κ. Καρούζος του είχε αναφέρει το όνομα ενός πρώην υπουργό επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας.

Όπως τόνισε εν συνεχεία στη νέα του κατάθεση τον Οκτώβριο του 2010, κατέθεσε ότι ο κ. Καρούζος ανέφερε σε εκείνον τα ονόματα του κ. Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη, τους οποίους τους παρουσίασε ως πελάτες του.

Αποκάλυψε επίσης ότι με τον κ. Καρούζο ήταν συνεργάτες και από το 2005 ήταν αποκλειστικός μεσίτης του για αγορές ακινήτων στα νότια προάστια και στην Κρήτη. Μάλιστα, σημείωσε ότι μόνο για τα ακίνητα της Γλυφάδας ο κ. Καρούζος είχε σπαταλήσει το ποσό των 145 εκατομμυρίων ευρώ.


Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το κατά πόσο πιστεύει πως τα ονόματα των τριών πολιτικών όντως έχουν κάποια σύνδεση με τον κ. Καρούζο, απέφυγε να απαντήσει και τόνισε πως θα καταθέσει την γνώμη του στις ανακριτικές αρχές εάν και εφόσον ερωτηθεί.

Στην επιστολή του που απέστειλε στα ΜΜΕ ο επιχειρηματίας Ιωσήφ Λιβανός επιφυλάσσεται να δώσει απαντήσεις μετά όμως τις καταθέσεις του ενώπιον της δικαιοσύνης. Τονίζει ότι έχει σκοπό να εκδώσει λεπτομερή ανακοίνωση με την οποία θα επιχειρήσει να ρίξει φως σε όλες τις άγνωστες πτυχές της υπόθεσης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Παρακαλώ όπως γνωρίζετε ότι μετά τη δημοσίευση της υπόθεσης της μηνυτήριας αναφοράς μου με ημερομηνία κατάθεσης 26-04-2010 και της συμπληρωματικής με ημερομηνία κατάθεσης 30-05-2011 από την εφημερίδα Real News, επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Πρώτον: ότι επιφυλάσσομαι να σας αποστείλω σχετική ανακοίνωση - ενημέρωση, που θα είναι διαφωτιστική ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στις έρευνες των Αρχών ή σε όσους αναφέρονται τα ονόματα τους στις ως άνω αναφορές μου.

Δεύτερον: έχω πράξει το καθήκον μου ως πολίτης και θα το πράξω κατά την κατάθεσή μου στις Εισαγγελικές Αρχές τις επόμενες ημέρες. Αμέσως μετά θα σας αποστείλω σχετική ανακοίνωση».

Δεν υπάρχουν στοιχεία για Μεϊμαράκη αλλά πρέπει να δοθούν απαντήσεις από όλους!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit στην δικογραφία της υπόθεσης - όχι στην υπόθεση με τα 32 πρόσωπα - αναφέρονται μεν πολιτικά πρόσωπα, όμως μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχουν προκύψει στοιχεία, πέραν της αναφοράς των ονομάτων τους. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας που έκανε την αναφορά στα ονόματα των τριών πολιτικών, εκλήθη και 2η φορά από τις εισαγγελικές αρχές και είπε ότι ΔΕΝ έχει στοιχεία!

Η υπόθεση σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, μένει ανοικτή προκειμένου να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί και να γίνουν όλα εκείνα τα βήματα που προβλέπει ο νόμος ώστε να βγει στο φως η αλήθεια. Και πάλι όμως, οι κινήσεις από την πλευρά των πολιτικών που πρωταγωνιστούν στην υπόθεση θα έπρεπε να είναι πιο άμεσες και πιο ξεκάθαρες. Μέσω διαρροών, που γίνονται από κύκλους ή συνεργάτες τους δεν ρίχνεται φως στην υπόθεση, ούτε σοφότεροι γινόμαστε.

Κάποιοι μάλιστα μιλούν και για επικοινωνιακές τακτικές και όχι κινήσεις ουσίας από την πλευρά τους.

Άλλες πληροφορίες σχετικές με την υπόθεση πάντως αναφέρουν ότι η υπόθεση έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αφού στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθούν και επιχειρηματίες οι οποίοι φέρονται να έχουν παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ που βρίσκεται ήδη στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου, εντοπίζεται φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων από πολύ γνωστό επιχειρηματία.

Μάλιστα την Δευτέρα θα κληθούν να καταθέσουν κατ' αντιπαράσταση οι εμπλεκόμενοι ιδιώτες που φέρονται να έχουν κατονομάσει τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και τους πρώην βουλευτές και υπουργούς Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ