2012-09-26 11:49:28
Φωτογραφία για Μπόλαρης, Δριβελέγκας και Κασσής ζητούν να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης...
Την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής ζητάνε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Μάρκος Μπόλαρης, κ. Γιάννης Δριβελέγκας και κ. Μιχάλης Κασσής μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr. Μετά το θέμα που έχει προκύψει με τον κ. Μειμαράκη, οι τρεις βουλευτές ευθέως θέτουν θέμα παραίτησης του Προέδρου της Βουλής. Συγκεκριμένα ο κ. Κασσής δηλώνει ότι πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό ζήτημα και ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Βουλής πρέπει να επιλέξει την παραίτηση από το αξίωμά του. Ο κ. Κασσής αναφέρει πως η υπόθεση δεν θα έχει γρήγορη έκβαση στην δικαιοσύνη, ώστε να παραμείνει ο κ. Μειμαράκης στη θέση του μέχρι τη διαλεύκανσή της. Τέλος επισημαίνει πως δεν μπορούν να εκχωρούνται οι αρμοδιότητές του στους Αντιπροέδρους.

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Θεωρώ ότι είναι ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Κατά την άποψή μου αυτά τα ζητήματα λύνονται με παραίτηση από τη στιγμή που ανακύπτουν θέματα ηθικής τάξης.


Δεν μπορούν να εκχωρούνται αρμοδιότητες του Προέδρου της Βουλής στους Αντιπροέδρους. Δεν λέω ότι ο κ. Μειμαράκης είναι ένοχος, αλλά όταν ανακύπτει έναν τέτοιο θέμα η λύση είναι μόνο η παραίτηση από το αξίωμα, αφού έχει ανακύψει όπως είπα, θέμα ηθικής τάξης

Είναι μια υπόθεση που δεν θα υπάρχει άμεση διαλεύκανση εκ των πραγμάτων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που θα τραβήξει πάρα πολύ.

Τώρα τίθεται ένα πολιτικό ζήτημα εν όψει της ψήφισης των μέτρων. Εύλογο ερώτημα είναι γιατί δεν έχει διαλευκανθεί,. Εφ΄ όσον το θέμα έχει τεθεί εδώ και δύο χρόνια - απ’ ότι γράφτηκε».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Γιάννης Δριβελέγκας δηλώνει πως:

«Αυτή η στάση δεν είναι σωστή». Προσθέτει, δε, πως στον «δεν υπάρχει εκχώρηση αρμοδιοτήτων» και καταλήγει αναρωτώμενος: «δηλαδή αν η υπόθεση διαλευκανθεί σε δύο χρόνια, για δύο χρόνια ο κ. Μειμαράκης θα είναι με αναστολή Πρόεδρος της Βουλής;».

Τέλος ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίο άνοιξε το θέμα της παραίτησης Μειμαράκη υποστηρίζει πως «υπάρχει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα». Αναφέρει ως παράδειγμα το Ίλινόις της Αμερικής όπου έχει πολλαπλάσιο πληθυσμό από αυτό της Ελλάδας και όπου εκεί «ο τρίτος στη σειρά κυβερνήτης μπήκε στην φυλακή για οικονομικά σκάνδαλα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίση, ότι ο Πρόεδρος της Γερμανίας παραιτήθηκε για ένα δάνειο που είχε πάρει νόμιμα» καταλήγει ο κ. Μπόλαρης protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ