2012-09-30 11:39:40
Φωτογραφία για ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ : ΘΕΛΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ!
Ομοιότητες του Ολυμπιακού με την ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα εντοπίζει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στη «Real News», ενώ μιλάει για τα "θέλω" και τα όνειρά του με τον Θρύλο.

«Κάθε ομάδα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Πρέπει να αμύνεται καλά ώστε να έχει προσδοκίες για τίτλους. Παράλληλα με την ομαδικότητα νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε. Βλέπουμε και την Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο πόσο σπουδαία ομοιογένεια διαθέτει. Αμύνεται εκπληκτικά και συγχρόνως οι παίκτες ξεδιπλώνουν το εκπληκτικό ταλέντο τους στο γήπεδο. Αν υπάρχει ο συνδυασμός της πολύ καλής άμυνας και της ομαδικότητας, ξεκινάμε από μια καλή βάση», ανέφερε ο νέος προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας και πρόσθεσε:

«Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα των πολλών, όχι του ενός, ασχέτως αν στο ρόστερ του ξεχωρίζει ο Σπανούλης που είναι ιδανικός στο να εκφράζει το ‘ένας για όλους κι όλοι για έναν’. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Πρίντεζη. Είναι παίκτες-κομπιούτερ, πρώτοι έρχονται και τελευταίοι φεύγουν από το γήπεδο κι έχουν μεταφέρει σε όλους τους παίκτες τον τρόπο που δουλεύουν».


Όσο για τον φετινό Ολυμπιακό και τις μεγάλες βλέψεις του, είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με πλούσιο ρόστερ κι έχει βάλει πλώρη για την κατάκτηση στόχων. Μακάρι να πάρουμε και τους τρεις τίτλους, αλλά πρέπει να βαδίσουμε βήμα-βήμα, να διατηρήσουμε τα κεκτημένα στην Ελλάδα και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη, καθώς υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες, ιδιαίτερα ενισχυμένες. Γενικά, ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο μέγεθος, που επηρεάζει τη ζωή πολλών ανθρώπων. Μακάρι οι οπαδοί μας να απολαύσουν τις επιτυχίες του Ολυμπιακού, που θα τους χαρίσουν ένα χαμόγελο παραπάνω».

Η κληρονομιά που παραλαμβάνει… βαριά. Ο ίδιος έχει αυτογνωσία, αλλά και αυτοπεποίθηση. «Δεν έχω το όνομα του Ίβκοβιτς και του Ομπράντοβιτς, αυτό είναι σίγουρο, όμως θα κάνω τα πάντα για να διατηρήσω τον Ολυμπιακό ψηλά. Ο κόουτς Ίβκοβιτς δεν είχε καλό πρώτο χρόνο στον Ολυμπιακό, αλλά είδαμε όλοι πού έφτασε την ομάδα στο τέλος. Η κριτική στον προπονητή είναι έντονη και εύκολη. Νομίζω ότι ο καθένας κρίνεται από τα πεπραγμένα του. Οι Έλληνες προπονητές είναι σε υψηλό επίπεδο και πιστεύω ότι είναι ευκαιρία για μένα, αλλά και για τον Αργύρη Πεδουλάκη, που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό. Ότι αγαπώ τον Ολυμπιακό σαν ομάδα είναι γεγονός, αλλά πρέπει να διαχωρίσουμε το συναίσθημα με τον επαγγελματισμό», ανέφερε.

Τέλος, για τη μάχη με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τους αντιπάλους που θα προσπαθήσουν να εκθρονίσουν τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, είπε: «Δεν έχω παρακολουθήσει μέχρι τώρα κανένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Διαθέτει όμως ποιοτικό ρόστερ και ο κόουτς Πεδουλάκης έχει διαμορφώσει με το δικό του τρόπο την ομάδα. Έχω μεγάλο σεβασμό στον Παναθηναϊκό και τις επιλογές που έχει κάνει. Περιμένω πολύ σκληρό ανταγωνισμό και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Αυτό που θέλω είναι ο Ολυμπιακός να είναι ο κόμπος στο στομάχι κάθε αντιπάλου».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ