2012-10-01 13:19:04
Φωτογραφία για Κατάργηση - συγχώνευση 49 εφορίων από τις 8 του μήνα
Παράταση μιας εβδομάδας παίρνει η κατάργηση- συγχώνευση 49 εφορίων σε όλη την Ελλάδα, διαδικασία, που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, θα... ίσχυε από σήμερα 1η Οκτωβρίου.

Είναι ενδεικτικό πως οι εφορίες ΙΕ', ΚΒ', ΙΘ', ΚΓ', Ιλίου, Άνω Λιοσίων, Χολαργού, Αργυρούπολης, Κορυδαλλού και Κορωπίου, που τελούν υπό συγχώνευση, λειτουργούν σήμερα κανονικά, με πολλές μάλιστα εξ αυτών να εμφανίζουν ουρές 500 ατόμων, εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας των εφοριακών που επηρέασε πλήθος συναλλαγών.

Στόχος είναι να καταργηθούν 213 ΔΟΥ που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και να παραμείνουν μόλις 75 σε όλη τη χώρα.

Οι υπάλληλοι των καταργημένων εφοριών θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ που θα προκύψουν μετά τη συγχώνευση. Τόσο η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, όσο και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχονται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών.

Ο προϊστάμενος της οργανικής μονάδας, στην οποία θα μεταφερθει η αρμοδιότητα, θα καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων κ.ά. Όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά και οι βεβαιώσεις θα φέρουν την επωνυμία της ΔΟΥ υποδοχής.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ