2012-10-05 01:29:18
Φωτογραφία για Στοπ στα σχέδια της Τουρκίας για επέμβαση στη Συρία έβαλε η Ρωσία...Ερντογάν: Δεν θα κηρύξουμε πόλεμο στη Συρία.
«Ελπίζουμε να μην εισβάλει η Τουρκία σε συριακό έδαφος», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ σε φόρουμ που έγινε στη Ρόδο. Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ και ως ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μέση Ανατολή, σε ομιλία του αναφέρθηκε στα γεγονότα των συρο-τουρκικών συνόρων τονίζοντας: «Ελπίζουμε ότι τα γεγονότα των συρο-τουρκικών συνόρων δεν θα επιδεινώσουν την κατάσταση και ο τουρκικός στρατός δεν θα εισβάλει στο συριακό έδαφος».

  Ερντογάν: Δεν θα κηρύξουμε πόλεμο στη Συρία.

 Η Τουρκία δεν έχει την πρόθεση να ξεκινήσει πόλεμο με τη Συρία, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 Μόλις το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απόφασης με την οποία δίνεται στην κυβέρνηση το πράσινο φως για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε: “Το μόνο που θέλουμε για την περιοχή αυτή είναι η ειρήνη και η σταθερότητα. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Δεν σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε πόλεμο με τη Συρία”


 “Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά μας”, τόνισε ο κ. Ερντογάν.

 Δεν θέλει κλιμάκωση η Δαμασκός

 Η Συρία “δεν επιδιώκει την κλιμάκωση με καμία γειτονική χώρα, περιλαμβανομένης και της Τουρκίας”, διαβεβαίωσε από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζααφάρι. Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Συρίας, από τους βομβαρδισμούς του τουρκικού πυροβολικού εναντίον θέσεων του συριακού στρατού στην άλλη πλευρά των συνόρων τραυματίστηκαν δύο Σύροι αξιωματικοί.

 Ο Σύρος πρέσβης, ερωτώμενος για το αν η Δαμασκός σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη, απέφυγε να απαντήσει, τονίζοντας ότι “η έρευνα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί”....................
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ