2012-10-05 11:24:02
Φωτογραφία για Καταδίκη Συρίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Σε δήλωση καταδίκης της Συρίας προχώρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μία ημέρα μετά το θάνατο πέντε Τούρκων πολιτών από συριακή οβίδα.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι η επίθεση αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και δεν πρέπει να επαναληφθεί.

«Αυτό το περιστατικό αποδεικνύει τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει για την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, αλλά και για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, η κρίση στη Συρία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας κάλεσε επίσης την κυβέρνηση της Συρίας να σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των γειτονικών της χωρών.

Διπλωμάτες που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις είπαν ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε ήταν ένας συμβιβασμός μεταξύ ενός σχεδίου που υποστηρίζεται από δυτικές δυνάμεις και ενός διαφοροποιημένου που προτάθηκε από τη Ρωσία.

Χθες, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι « η Τουρκία δεν έχει την πρόθεση να ξεκινήσει πόλεμο με τη Συρία».

Όπως είπε, το μόνο που θέλει η Τουρκία για την περιοχή είναι η ειρήνη και η σταθερότητα.

«Αυτός είναι ο σκοπός μας. Δεν σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε πόλεμο με τη Συρία», πρόσθεσε και σημείωσε ότι η χώρα του είναι ικανή να υπερασπιστεί τους πολίτες και τα σύνορά της.

«Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το ζήτημα», τόνισε.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ