2012-10-05 13:32:02
Φωτογραφία για Νέες άδειες ταξί
Συνολικά 131 άδειες ζητήθηκαν από τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής και αφορούσαν στην απόκτηση νέας άδειας ταξί (Επιβατικό Δημόσιας Χρήσης) ή τη μετατροπή υφιστάμενων αδειών ταξί σε ειδικής μίσθωσης (δηλαδή άδειες για 6θέσια μέχρι και 9θέσια) επιβατηγά οχήματα.

Αναλυτικά ζητήθηκαν:

39 νέες άδειες ΕΔΧ

67 νέες άδειες ειδικών μισθώσεων

12 νέες άδειες ειδικών μισθώσεων ΑμΕΑ

9 άδειες από μετατροπή υφιστάμενης άδειας ΕΔΧ σε ειδικών μισθώσεων και

4 άδειες από μετατροπή υφιστάμενης άδειας ΕΔΧ σε ειδικών μισθώσεων ΑμΕΑ.

Η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων έληξε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, ενώ η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 15η Οκτωβρίου. Επίσης, η σχετική απόφαση που θα ορίζει το συνολικό αριθμό των επιτρεπόμενων ταξί αναμένεται να έχει εκδοθεί μέχρι την 31η Οκτωβρίου από τον Περιφερειάρχη Αττικής.


Υπενθυμίζεται ότι για την ενιαία έδρα της ηπειρωτικής περιοχής της Περιφέρειας Αττικής ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός οχημάτων ΕΔΧ, που προκύπτει από το μαθηματικό τύπο είναι 11.525 περίπου και ο αριθμός των οχημάτων που κυκλοφορούν σήμερα είναι 13.772.

Είναι η πρώτη φορά που καθιερώνεται η κατηγορία ειδικής μίσθωσης 6θέσεων-9θέσεων ταξί, η οποία αφορά οχήματα επιβατηγά που δεν διαθέτουν ταξίμετρο, δεν θα μπορούν να παραλαμβάνουν πελάτες από το δρόμο παρά μόνο μετά από ραντεβού και προσυμφωνημένο μίσθωμα.

Επίσης, καθιερώνεται και η νέα κατηγορία ειδικής μίσθωσης ΑμΕΑ, όπου και πάλι περιλαμβάνονται 6θέσια-9θέσια επιβατηγά οχήματα, τα οποία διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑμΕΑ, όπως είναι ειδική ράμπα, σημεία στήριξης κλπ.

syneidisi.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Διατροφή μόνο για γυναίκες!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Διατροφή μόνο για γυναίκες!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ