2012-10-05 15:18:58
Φωτογραφία για Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 05-10-2012
Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και Τρόικα, η χθεσινή εισβολή διαδηλωτών εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον αύλειο χώρο του υπουργείου Αμυνας, τα αδήλωτα εισοδήματα 15.000 μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού και σοκ από την αυτοκτονία του Λεωνίδα Τζανή.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παιχνίδια χρεοκοπίας από την τρόικα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας συνεχίζονται με τη δεύτερη, να τεντώνει το σχοινί και να φέρνει αντιρρήσεις σε τέτοιο βαθμό που να ωθεί τη χώρα σε χρεοκοπία. Στην παραπάνω διαπίστωση προχώρησε η Alpha Bank η οποία στο εβδομαδιαίο δελτίο των αναλυτών της επισημαίνει ότι η τρόικα εξακολουθεί να υποβάλλει την Ελλάδα σε "τεστ κοπώσεως" προσαρμογής και σε ασκήσεις ταμειακής αντοχής, προκαλώντας "απολύτως αναίτια καθυστέρηση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εάλω το κράτος. Διάλυση!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "βαρύτατα εκτεθειμένοι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για το χθεσινό υπερθέαμα στη λεωφόρο Μεσογείων. 500 "κομάντος" του Σκαραμαγκά, όλοι θύματα του "νόμου Βενιζέλου", εισέβαλαν στο αφρούρητο Πεντάγωνο".

ΕΘΝΟΣ: "Φόρος 45% για τα "μαύρα" εμβάσματα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με συντελεστή 45% θα φορολογηθούν τα αδήλωτα εισοδήματα 15.000 μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού. Πρόκειται για φορλογούμενους που εν μέσω κρίσης φυγάδευσαν με εμβάσματα εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μηνύουν κυβέρνηση και Άδωνι οι ομογενείς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φόρα-παρτίδα στο διαδίκτυο έβγαλε ο Γεωργιάδης τα έγγραφα με τα 600 δισ.δολάρια που του εμπιστεύθηκαν οι ομογενείς της END τα οποία και χαρακτηρίζει πλαστά."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αυτοκτονία πολιτικού στη σκιά της λίστας ΣΔΟΕ".

Η εφημερίδα γράφει "σοκ στο Βόλο:ο Λεωνίδας Τζανής βρέθηκε κρεμασμένος με καλώδειο στο υπόγειο του σπιτιού του. Οι ελεγκτικές αρχές ερευνούσαν ποσά που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του".

ΕΣΤΙΑ: "Ζητείται πολιτικό ήθος".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "προ ημερών γράψαμε ότι "ζητείται ελπίδα" για τους πολίτες. Αλλά για να μπορέσουν οι πολίτες να ελπίζουν πρέπει να διακρίνουν απέναντί τους πολιτικό ήθος. Να διαπιστώσουν ότι οι πολιτικοί που κατευθύνουν τις τύχες τους κινούνται στην σφαίρα της ηθικής".

Η ΑΥΓΗ: "Σε αποσύνθεση η κυβέρνηση..."

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα κόμματα της συγκυβέρνησης σύρονται καθημερινά από την τρόικα σε σκληρότερα μέτρα, ενώ απομακρύνεται η καταβολή της δόσης των 31 δισ.ευρώ. Στο τραπέζι ξανά η περικοπή των δώρων των αγροτικών συντάξεων για να εξευμενιστεί η τρόικα. Ηθικοπολιτικό πλήγμα στην κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Θυσιάζουν τρεις συντάξεις του ΟΓΑ για να κλείσουν τα μέτρα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επανήλθε το θέμα της περικοπής των Δώρων και των συντάξεων του ΟΓΑ. Αντ'αυτού όμως, 23 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους στη Βουλή, ζητούν να φορολογηθούν με 1% οι χρηματιστηριακές συναλλαγές".

Η Ελλάδα αύριο:"Διαλύουν το κράτος, ξεφτυλίζουν και το στράτευμα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκοπιμότητα ή ανικανότητα της κυβέρνησης να προστατέψει τις ένοπλες δυνάμεις; Μεγάλες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια, αφού, χρησιμοποιούν αλύτρωτους εργαζομένους για να καταλύσουν τον πιο ευαίσθητο εθνικό τομέα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βίαιη εισβολή στο υπουργείο Αμυνας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την κατάλυση κάθε έννοιας κράτους σηματοδοτεί η χθεσινή πρωτοφανής εισβολή διαδηλωτών εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον αύλειο χώρο του υπουργείου Αμυνας. Η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων, οι οποίοι επί ένα εξάμηνο δουλεύουν μία φορά την εβδομάδα και παραμένουν απλήρωτοι, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υφυπουργό Αμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Σβήστε με πέντε τρόπους τα χρέη σε πιστωτικές κάρτες".

Η εφημερίδα γράφει "πολύτιμες συμβουλές σε υπερχρεωμένους Ελληνες". Απλά και κατανοητά παραδείγματα για όλες τις περιπτώσεις. Ποιοι και πως μπορούν να πετύχουν ακόμη και ολική διαγραφή"

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανθρακες ο "θησαυρός" των 600 δισ.ευρώ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οποιαδήποτε πληροφορία "ανακάλυψης θησαυρών" που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας την υπόθεση των "600 δισ.ευρώ", ποσό που υποτίθεται ότι έχει συγκεντρωθεί για να επενδυθεί στην Ελλάδα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αδίσταχτη η κυβέρνηση χτύπησε εν ψυχρώ τους εργάτες του Σκαραμαγκά".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ χτες ενάντια στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Συνέλαβαν 106 εργαζόμενους και συνδικαλιστές και τους πήγαν στη ΓΑΔΑ, όπου έγινε συγκέντρωση συμπαράστασης που επίσης χτυπήθηκε. Πλήθος συνδικάτων κατήγγειλαν την άγρια επίθεση και εκδήλωσαν την αλληλεγγύη τους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η Ελλάδα που αυτοκτονεί".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "το κλίμα όξυνσης φέρνει νέο γύρο αβεβαιότητας. Ο πρώην υφυπουργός Λ.Τζανής έβαλε τέλος στη ζωή του γιατί δεν άντεξε τον διασυρμό. Στρατηγική έντασης με την εισβολή συνδικαλιστών-διαδηλωτών στο υπουργείο Άμυνας. Φοροδιαφυγή-μαμούθ πέντε δισ.ευρώ έδειξαν οι έλεγχοι στα εμβάσματα εξωτερικού".

DEALnews: "Τα σχέδια για Εθνική-Εurobank".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αν και είναι το ζευγάρι του "μεγάλου γάμου" χτυπουν και Μillenium και HSBC. Πως αλλάζει άρδην το τοπίο μετά τη συμφωνία Alpha-Credit Agricole. Η "στενωπός" των μικρών (Attica, Probank) και ο δρόμος για το Ταχυδρομικό".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οργιο λαθρεμπορίας καυσίμων"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ρίχνουν στο βωμό τρεις συντάξεις του ΟΓΑ"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Η ΕΚΤ δεν θα συμμετέχει σε μετακύλιση του χρέους".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής της ΕΚΤ σε μείωση του ελληνικού χρέους απέκλεισε χθες ο Μάριο Ντράγκι, ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε άμεση χρηματοδότηση της χώρας, κίνηση η οποία απαγορεύεται από το καταστατικό της τράπεζας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η εφορία καλεί 15.000 καταθέτες εξωτερικού".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η εφορία καλεί άμεσα 15.000 μεγαλοκαταθέτες, από τη λίστα των 54.000 που μετέφεραν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις."

ΚΕΡΔΟΣ: "Καμία βιασύνη, λέει το ΔΝΤ για το πακέτο των περικοπών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε πλήρη αντίθεση με την ελληνική πλευρά, που σε κάθε ευκαιρία θέτει ορόσημα και χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την καταβολή της δόσης, το ΔΝΤ δηλώνει απροκάλυπτα ότι δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των συζητήσεων και ότι δεν προτίθεται να έρθει σε οποιονδήποτε συμβιβασμό που θα αγνοεί νούμερα και στόχους."

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η ΕΚΤ παγώνει τα σενάρια αναδιάρθρωση του χρέους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "φρένο στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που κατέχει η ΕΚΤ έβαλε ο διοικητής της Μάριο Ντράγκι, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, υπογραμμίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα δεν μπορεί να κάνει μετακύλιση στο ελληνικό χρέος, διότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε χρηματοδότηση της Ελλάδας που αποτελεί "θέμα ταμπού".

Πηγή: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου με μία ματιά | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/70777#ixzz28QUJNgiz
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ