2012-10-05 21:19:22
Φωτογραφία για Οι επενδυτές ζητούν αποζημίωση από το Facebook
Όχι μια, ούτε δύο αλλά 41 αγωγές αμερικανών επενδυτών για την δραματική πτώση της μετοχής του στο χρηματιστήριο αξιών τον περασμένο Μάιο πρέπει να αντιμετωπίσει το Facebook. Οι επενδυτές κατηγορούν την εταιρεία για επιλεκτική αποκάλυψη δυσάρεστων πληροφοριών σχετικά με την δραστηριότητά της σε αναλυτές της Wall Street, οι οποίοι με τη σειρά τους τις διοχέτευσαν σε άλλους «προνομιακά ενημερωμένους» επενδυτ

Οκτώ από τις αγωγές στρέφονται και κατά της αγοράς Nasdaq, που κατηγορείται ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων και αμέλειας στην εκτέλεση των συναλλαγών δημιούργησε αβεβαιότητα στην αγορά και ζημίωσε οικονομικά τους επενδυτές.

Οι αγωγές που κατατέθηκαν σε διάφορες Πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, η Φλόριντα και η Νέα Υόρκη θα συγχωνευθούν σε μία και θα εκδικαστούν από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε την Πέμπτη η Δικαστική Επιτροπή των ΗΠΑ.


Το Facebook με ανακοίνωση του δήλωσε ότι δεν παραβίασε κανένα κανονισμό και ότι θα υπερασπιστεί σθεναρά τα συμφέροντά του. Η αγορά Nasdaq από την πλευρά της αντιτίθεται στην ενοποίηση των αγωγών και ζήτησε να εκδικαστούν χωριστά από εκείνες που κατατέθηκαν κατά του Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου παγκοσμίως έχει χάσει σχεδόν το 50% της αξίας της από την ημέρα εισαγωγής της στη Wall Street. Πολλοί αποδίδουν την πορεία αυτή στην πολύ υψηλή τιμή εισαγωγής της μετοχής στην αγορά.

Σε περίπτωση επιδίκασης αποζημιώσεων το Facebook θα κληθεί να πληρώσει πολλά εκατομμύρια δολάρια, σε μια περίοδο που αγωνίζεται να αυξήσει τα έσοδα του παρέχοντας στους χρήστες (που ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο σε όλο τον κόσμο) νέες υπηρεσίες, με χρέωση φυσικά.

trelokouneli 
enimerotiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ