2012-10-06 09:05:51
Φωτογραφία για Σκεπτικισμός για τους κινητηρες...
Για μία ακόμη φορά ο Μπέρνι Εκλεστοουν εξέφρασε το σκεπτικισμό και την κριτική του απέναντι στους νέους κινητήρες της F1 που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν το 2014. Τα υπάρχοντα V8 2,4 λίτρων μηχανικά σύνολα αναμένεται να αντικατασταθούν από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον V6 υπετροφοδοτούμενα 1.600 κ.εκ. Παρά το γεγονός ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε και για λόγους μείωσης του κόστους, ο Εκλεστοουν δεν σταματά να εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τον αντίκτυπο που θα φέρει αυτή η αλλαγή στο άθλημα, εστιάζοντας περισσότερο στους ήχους των νέων κινητήρων.

 Ο 81χρονος Βρετανός επισκέφθηκε πρόσφατα τις εγκαταστάσεις της Ferrari στο Μαρανέλο όπου άκουσε τον ήχο του νέου κινητήρα με τον οποίο θα εφοδιάζεται η Ιταλική εταιρεία από το 2014 και δήλωσε την αποστροφή του για αυτόν ενώ όπως τόνισε την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Scuderia, Λούκα ντι Μοντετζέμολο που ήταν μαζί του. «Ακουσα τον ήχο από τους κινητήρες (σ.σ. της Ferrari) στο Μαρανέλο πριν μερικές ημέρες, του νέου και του παλιού. Ακόμα και ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο ανέφερε ότι ήταν απαίσιος και δεν του άρεσε», δήλωσε ο Εκλεστοουν εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ θα μπορούσε να κάνει κάτι και να τους «ξεφορτωθεί», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.


 Η επιλογή αυτή σύμφωνα με τον διαχειριστή τον εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1 είναι η πιο λογική καθώς οι ομάδες θα μπορούσαν να συνεχίσουν με τα υπάρχοντα μηχανικά σύνολα για 2-3 ακόμη χρόνια. Γεγονός που θα συνδράμει σημαντικά στη μείωση του κόστους καθώς οι V8 κινητήρες μπορεί να είναι πιο φθηνοί μέχρι κατά 30% σε σχέση με τους καινούργιους.
kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ