2012-10-06 09:02:03
Φωτογραφία για Προβλήματα υποσιτισμού σε μαθητές της Ξάνθης – κινητοποιείται η κοινωνία
Σε 354 ανέρχονται σύμφωνα με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της Ξάνθης οι μαθητές, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και για τους οποίους αναλαμβάνονται δράσεις ώστε να τους χορηγείται δωρεάν πρόγευμα τις πρωινές ώρες που παρακολουθούν μαθήματα.

Ήδη από πέρσι με πρωτοβουλία της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αρτοποιών της περιοχής αλλά και την ουσιαστική συνδρομή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης διανέμονταν σε καθημερινή βάση προγεύματα σε μαθητές που προέρχονταν από οικονομικά ασθενείς οικογένειες.

Το πρόβλημα φαίνεται πως φέτος διογκώθηκε καθώς ο αριθμός των μαθητών αυτών, οι γονείς των οποίων είτε έμειναν άνεργοι είτε αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, αυξήθηκε δραματικά. Όπως εξηγεί ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κος Σάββας Μελισσόπουλος «το πρόβλημα είναι σε γνώση της πολιτείας, η οποία είναι αυτή που θα δώσει ουσιαστικές λύσεις καθώς οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία δεν μπορούν να παρέμβουν στις οικογένειες, και αρκούνται στο να προσφέρουν σε συνεργασία με την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αρτοποιούς το κουλούρι στους μαθητές που το έχουν ανάγκη».

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο ίδιος, «υπάρχουν εκπαιδευτικοί, που τους αξίζουν συγχαρητήρια, οι οποίοι όταν εντόπισαν κάποια εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση έβαλαν το χέρι στην τσέπη ώστε να βοηθήσουν χωρίς να περιμένουν να γίνει η καταγραφή και η μετέπειτα παροχή βοήθειας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ