2012-10-06 10:42:02
Φωτογραφία για Συνεχίζονται τα «θερμά» επεισόδια μεταξύ Τουρκίας-Συρίας
Συνεχίζονται τα θερμά επεισόδια μεταξύ Τουρκίας- Συρίας, στα σύνορα των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο τουρκικός στρατός ανταπέδωσε νωρίτερα τα πυρά όταν δέχθηκε βλήμα πυροβολικού από το συριακό έδαφος...στην επαρχία Χατάι, νότια της Τουρκίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Χθες το απόγευμα, ο τουρκικός στρατός προχώρησε σε αντίποινα, μετά από βολές όλμου που δέχθηκε στο έδαφός της από τη συριακή πλευρά των συνόρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του καναλιού ΝΤV, οι συριακές οβίδες έπληξαν τη μεθοριακή κοινότητα Αλτινοζού, στην επαρχία Χατάι, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του τουρκικού στρατού.

Το τουρκικό πυροβολικό είχε βάλει κατά συριακών στόχων την Τετάρτη και Πέμπτη, σε αντίποινα για ένα βλήμα όλμου των συριακών δυνάμεων που είχε προκαλέσει το θάνατο πέντε Τούρκων αμάχων στην κοινότητα Ακτσάκαλε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ενώπιον οπαδών του κόμματός του πως η χώρα του δεν επιθυμεί πόλεμο με τη Συρία, αλλά δεν θα διστάσει να απαντήσει ενάντια σε κάθε απειλητική πράξη που θα στραφεί κατά «της εθνικής ασφάλειας», και πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ «θα καταβάλλει μεγάλο τίμημα» σε περίπτωση νέου επεισοδίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ