2012-10-06 17:02:01
Φωτογραφία για Καταγγελία για ψάρεμα με χρήση δυναμίτη στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης!
Το βράδυ της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου, περί τις 20:45, ανοιχτά της παραλίας Δικέλλων, στο ύψος του παλιού "Σκορπιού" και σε απόσταση περίπου 2ν.μ. , αυτόπτες μάρτυρες παρατήρησαν επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος (τύπου "μοτόρ") να κάνει χρήση δυναμίτη. Οι μάρτυρες αναφέρονται σε δύο εκρήξεις, ενώ στη συνέχεια το αλιευτικό σκάφος έκανε χρήση προβολέα για την περισυλλογή των νεκρών ψαριών.

Ένας από τους μάρτυρες ακολούθησε από τη στεριά την πορεία του σκάφους καθώς αυτό επέστρεφε προς την Αλεξανδρούπολη, δεν κατόρθωσε ωστόσο να παρακολουθήσει μέχρι τέλους την πορεία ελλιμενισμού του.

Το Λιμενικό ειδοποιήθηκε αμέσως και οι αρχές αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκαν σχετικές έρευνες, τόσο από θαλάσσης όσο και στην ξηρά, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες.

Να σημειωθεί πως οι επισκέπτες της παραλίας Δικέλλων, κατά το τελευταίο διάστημα, αναφέρουν συχνά περιστατικά παράνομων μεθόδων αλίευσης, όπως οι "βολές" (πρόκληση θορύβου χτυπώντας δυνατά το σκάφος) και φαναριών , πρώτη φορά όμως παρατηρούν την εγκληματική και παράνομη χρήση δυναμίτη, μέθοδος η οποία καταστρέφει το σύνολο του οικοσυστήματος στην περιοχή δράσης.

alexandroupolisnews.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ