2012-10-07 09:00:08
Φωτογραφία για Προς κυβέρνηση: Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες!
ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ότι «μέχρι τις 18 Οκτωβρίου στη Σύνοδο Κορυφής, η Ελλάδα οφείλει είτε να πείσει και να πάρει μια πολιτική απόφαση της ευρωζώνης για τη σωτηρία της μαζί με τη δόση των 31,5 δις, είτε να πει «άντε γεια, δεν πάει άλλο». 

Οι 100 ημέρες μέχρι το τέλος του 2012 θα κρίνουν τα πάντα όλα!». Από τότε μέχρι σήμερα, αυτό που ακούμε είναι ότι ο Πρωθυπουργός επικοινωνεί με ευρωπαίους ηγέτες παίρνοντας πάνω του το παιχνίδι και ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Στουρνάρα με την τρόικα για το πώς… θα πεθάνουν οι Έλληνες συντομότερα.

Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ σε ομιλία του στο Παρίσι στο Συνέδριο για τη συμπλήρωση 125 ετών από την πρώτη έκδοση της International Ηerald Tribune δηλώνει πως «οι κοινωνίες δεν είναι μηχανές που μπορείς να σβήσεις, να τους αλλάξεις τα ελαττωματικά ανταλλακτικά και να τις επανασυναρμολογήσεις. Οι άνθρωποι δεν είναι ανταλλακτικά ή γυμνοί αριθμοί». Την ίδια ώρα, ο Ε. Βενιζέλος, στριμωγμένος από τους εναπομείναντες βουλευτές του για το περίφημο στικάκι – usp, λέει την ατάκα «δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής δεν έχει νόημα να λάβουμε μέτρα σκληρά και μετά από 3 μήνες να κληθούμε να πάρουμε και άλλα».


ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, στη χώρα, όπου η ανεργία των νέων ξεπερνά το 50% και που υπάρχουν 450.000 οικογένειες που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο και ζουν από φιλανθρωπικές ενέργειες καθώς έχουν χάσει και αυτό το ελάχιστο επίδομα ανεργίας των 350 ευρώ τον μήνα, περιμένοντας τη σύνταξη της γιαγιάς και του παππού για να μην τους κάνουν έξωση από το σπίτι που νοικιάζουν, συζητάμε για μείωση 21% στις συντάξεις του ΟΓΑ; Συζητάμε την περικοπή 30 ευρώ από τα 360 για την εξοικονόμηση 870 εκατ. Ευρώ το χρόνο; Συζητάμε για τα επιδόματα των νεφροπαθών; Και δε ντρεπόμαστε; Που είναι τα …ισοδύναμα; Που είναι η επαναδιαπραγμάτευση και ο «τσαμπουκάς»;

«ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΜΠΗΚΕ Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ και η Τρόικα εξακολουθεί να υποβάλλει την Ελλάδα σε τεστ κοπώσεως προσαρμογής και σε ασκήσεις ταμειακής αντοχής. Σε μια déjà-vu κατάσταση που θυμίζει μέρες Οκτ.΄11, η χώρα ωθείται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση με την καθυστέρηση καταβολής της δόσης των € 31,5 δις. Η καθυστέρηση αυτή είναι απολύτως αναίτια», λέει σε επιθετικό ύφος το Εβδομαδιαίο Δελτίο της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank. Και όταν αυτά τα λένε οι τραπεζίτες, τι πρέπει να λένε οι εκπρόσωποι του λαού;

ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ θα επιτρέπουμε στα τρία κοράκια Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς να μας εκβιάζουν και θα ανεχόμαστε χωρίς αντίδραση τον Σόιμπλε και την παρέα του στις Βρυξέλλες να ….μοιρολογούν για την Ελλάδα κάνοντας όπως οι μαυροφόρες γειτόνισσες στις περασμένες δεκαετίες όταν … ξενυχτούσαν τον πεθαμένο; Ναι, σωστά επιλέξαμε να είμαστε «παιδιά του σαλονιού» απέναντι στα γεράκια, αλλά οι κρίσιμες ημερομηνίες φθάνουν. Και αν θέλουμε να έχουμε ελπίδα σωτηρίας, οφείλουμε να γίνουμε «παιδιά του λιμανιού»!

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ! Σύμμαχοι, η πλευρά που ήταν σύμμαχος και στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Τυχαίο; ΗΠΑ, ΔΝΤ και τα μεγάλα αφεντικά του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF) Τσαρλς Νταλάρα και της PIMKO Mohamed El Erian ζητούν γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους, μείωση επιτοκίων στα παλιά δάνεια, χρονική παράταση εξόφλησής τους και αναπτυξιακά πακέτα για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

-Ο Mohamed El Erian σε άρθρο του, δήλωσε ότι η «Ευρώπη θα πρέπει να μοιραστεί τον πόνο της Ελλάδας», ενώ στο άρθρο γίνεται ευθεία αναφορά στο κούρεμα του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του δημόσιου τομέα (OSI).

- Ο Γενικός Διευθυντής του IIF κ. Τσαρλς Νταλάρα, υπογράφοντας την μηνιαία έκθεση για την οικονομική πολιτική του Ινστιτούτου, δήλωσε ότι πρέπει να εγκαταλειφθούν άμεσα τα μέτρα σκληρής λιτότητας, προκειμένου να υιοθετηθούν φιλοαναπτυξιακές πολιτικές, που θα δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δεν θα καθορίζουν τους στόχους της δημοσιονομικής πολιτικής με βάση το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ! «Δεν θα πρέπει να επιδιώκεται η επιστροφή στην ανάπτυξη μόνο μέσα από δομικές μεταρρυθμίσεις για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της προσφοράς, αλλά και από πολιτικές που θα αποτρέπουν την υπερβολική συρρίκνωση της ζήτησης». Ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας, το IIF τονίζει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα που στηρίζουν την επέκταση των δημόσιων επενδύσεων. Ο κ. Νταλάρα απευθύνει έκκληση για άμεση ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα και προτείνει επίσης επιμήκυνση του προγράμματος για την οποία προσθέτει ότι μπορεί να επιτευχθεί χωρίς νέα χρηματοδότηση αν μειωθούν οι τόκοι στα δάνεια που έλαβε η χώρα από τον επίσημο τομέα.

ΝΑΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΜΑΧΟΙ, ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ κοιτάνε, στο πλαίσιο της κόντρας τους με τη Γερμανία και τον ευρωπαϊκό Βορρά. Δεν μας αγάπησαν, τους βολεύει να είναι με την Ελλάδα. Και εμάς όμως, μας βολεύει να είμαστε μαζί τους. Έχουμε λόγο να μην εκμεταλλευτούμε την περίσταση και να … αγαπήσουμε τον Σόιμπλε και τους ομοίους του; Ερωτώ, μήπως Βασίλης Βαλαμβάνος
Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΑΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΩΕΤΤΕΛ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΑΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΩΕΤΤΕΛ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ