2012-10-15 11:53:54
Φωτογραφία για Η ιστορία του ιπτάμενου ανθρώπου
Ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ συγκλόνισε τον πλανήτη με την ελεύθερη πτώση του από το διάστημα στη γη. Αυτό το άλμα έγινε το αριστούργημά του.

Γεννημένος στις 20 Απριλίου του 1969, ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ έμαθε να ζει επικινδύνως καθώς υπηρετούσε στον αυστριακό στρατό. Εκεί έμαθε για τις πτώσεις με παραπέντε και εκπαιδεύτηκε στην προσγείωση με συντεταγμένες.

Πεποίθηση του είναι ότι «όλοι οι άνθρωποι έχουν όρια, απλά κάποιοι δεν τα αποδέχονται». Με αυτό το μοτό, απέκτησε τον κωδικό 502 στην αμερικάνικη λέσχη «B.A.S.E» και μπήκε στις περιπέτειες.

Τα μεγάλα άλματα ξεκίνησαν το 1999, όταν πήδηξε από τους πύργους της Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ. Το 2003 ο Φέλιξ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε τη Μάγχη πετώντας με ένα ειδικό μηχανοκίνητο φτερό. Την ίδια χρονιά, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης πτώσης καθώς πήδηξε από το χέρι του αγάλματος του Χριστού, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε ύψος 29 μέτρων.


Τα μεγάλα άλματα συνεχίστηκαν σε Παρίσι και Μάλμο, ενώ το 2007 τον έμαθε πολύς κόσμος καθώς πήδηξε από τον 91ο όροφο (390 μέτρα), του διάσημου για το ύψος του Κέντρου Οικονομίας της Ταϊπέι.

Την ιδέα για το άλμα από τη στρατόσφαιρα τη δούλευε πέντε χρόνια, όμως υπήρχε ένα σοβαρό πρόβλημα. Ήταν κλειστοφοβικός και του ήταν αδύνατον να σκεφτεί ότι θα ανέβει στα σύνορα του διαστήματος κλεισμένος μέσα στη μικροσκοπική κάψουλα. Για να ξεπεράσει τη φοβία του χρειάστηκε τη βοήθεια ειδικών ψυχολόγων, που όπως αποδείχθηκε έκαναν καλή δουλειά.

Με την πτώση από τα 39.000 μέτρα δημιούργησε παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς έσπασε το φράγμα του ήχου, πέφτοντας με ταχύτητα που έφτασε στα 1.173 χιλιόμετρα την ώρα!

thesporters.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ