2012-10-16 18:29:22
Φωτογραφία για Ν. Δένδιας: Δίνουμε τέλος στις εστίες ανομίας
Ο υπουργός επισκέφθηκε τη ΓΑΔΑ προκειμένου να συγχαρεί του αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων και στην ομιλία του υπογράμμισε πως «δεν είναι επιτρεπτό να υπάρξουν και να αφεθούν να συντηρούνται εστίες ανομίας στη χώρα».

Οι εστίες ανομίας πρέπει να σταματήσουν, διεμήνυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, σε δηλώσεις του από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με αφορμή τη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ζεφύρι.

Ο Ν. Δένδιας για την αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι

Ο υπουργός επισκέφθηκε τη ΓΑΔΑ προκειμένου να συγχαρεί του αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων [Βλέπε άρθρο] και στην ομιλία του υπογράμμισε πως «δεν είναι επιτρεπτό να υπάρξουν και να αφεθούν να συντηρούνται εστίες ανομίας στη χώρα».

«Είτε λέγονται κουκούλες, είτε λέγονται Ζεφύρι ... αυτές οι εστίες ανομίας πρέπει να σταματήσουν», ξεκαθάρισε, αναγνωρίζοντας πάντως πως δεν είναι κάτι εύκολο ή κάτι που θα συμβεί «με έναν μαγικό τρόπο αύριο το πρωί».


Παρά τα προβλήματα (οργανωτική δομή, μισθολογικό κτλ), ο κ. Δένδιας εμφανίστηκε βέβαιος τελικά «δεν γίνουν εκπτώσεις» και οι αστυνομικοί θα ανταποκριθούν στο καθήκον τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία. «Οι καιροί είναι κομβικοί. Η χώρα, η κοινωνία, η Πατρίδα μας, διέρχεται υπαρξιακή αγωνία και βασίζεται πάνω σας σ’ ένα πολύ μεγάλο βαθμό για να μπορέσετε να αποκαταστήσετε ένα βασικό πυλώνα επιβίωσης της κοινωνίας μας: την αντίληψη του κάθε ανθρώπου ότι η νομιμότητα τον προστατεύει, ότι η ασφάλεια είναι κάτι το οποίο δικαιούται», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά απευθυνόμενος στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Γι αυτό, συμπλήρωσε, «δεν πρέπει να επιτρέψετε, μικρές εικόνες αποτυχιών, αβλεψιών, αμελειών, αδιαφορίας, να αμαυρώσουν μια τεράστια προσπάθεια η οποία διεξάγεται με κίνδυνο της ζωής και της υγείας σας».

Στη σημερινή επιχείρηση στο Ζεφύρι συμμετείχαν πάνω από 400 αστυνομικοί, ενώ τις έρευνες συνέδραμαν τέσσερις αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας και ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 352 άτομα και 173 οχήματα, προσήχθησαν 167 άτομα και συνελήφθησαν εννέα, εκ των οποίων ένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας (πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο κατά άλλου ατόμου εντός του καταυλισμού κατά τη διάρκεια της επιχείρησης), ένα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, από δύο για κλοπές, ναρκωτικά και παράβαση του ΓΟΚ, καθώς και ένα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση.

Κατασχέθηκαν επίσης, ποσότητα ηρωίνης βάρους -5,9- γραμμαρίων, δύο κυνηγετικές καραμπίνες, 63 φυσίγγια και δύο σφαίρες, ενώ βεβαιώθηκαν σαράντα παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ).

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΧΑ: Επικοινωνιακή απάτη

Επικοινωνιακή απάτη χαρακτήρισε η Χρυσή Αυγή την επιχείρηση στο Ζεφύρι, εξαπολύοντας νέα σκληρή επίθεση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

«Με τέτοιου είδους επικοινωνιακά καραγκιοζιλίκια δεν πατάσσεται το έγκλημα που έχει κυριολεκτικά διαλύσει την ελληνική κοινωνία», υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωσή της και καταλήγει λέγοντας πως το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν είναι υπουργείο Πολιτισμού «για να γυρίζει διαρκώς ταινίες μικρού μήκους» και ο αρμόδιος υπουργός «να παριστάνει τον σκηνοθέτη με έξοδα της κρατικής τηλεόρασης».

Nαυτεμπορική
InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ