2012-10-16 20:03:42
Φωτογραφία για Στο συνέδριο της Herald Tribune  Η Ελλάδα είναι χώρα-κλειδί για το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας, λέει ο ΥΠΑΜ
Αθήνα: Η ανάδειξη της Ελλάδας ως χώρας- κλειδί σε θέματα ασφάλειας για το παγκόσμιο και περιφερειακό σύστημα ασφαλείας αποτελεί το ισχυρότερο και ανταγωνιστικότερο πλεονέκτημα της χώρας για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων της και την προώθηση των επενδύσεων στο έδαφός της, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας για την επένδυση στην άμυνα ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης, στο συνέδριο της εφημερίδας Herald Tribune.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρατήρησε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνον η χώρα που χρωστάει και έχει δημοσιονομικά προβλήματα, αλλά -όπως επισήμανε πρόσφατα και στους ομολόγους του τού ΝΑΤΟ και της ΕΕ- είναι η χώρα-κλειδί για το παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας, λόγω της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής θέσης της.

Επανέλαβε ότι η χώρα μας ασκεί πολυσύνθετη και πολυεπίπεδη πολιτική, επ' ωφελεία του ελληνικού λαού. Διευκρίνισε δε, ότι η Ελλάδα είναι συνεπής προς τις συμμαχικές της υποχρεώσεις, παράλληλα δε, αναπτύσσει πρωτοβουλίες προς την πλευρά της Ρωσίας και της Κίνας.


Αναφερόμενος στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, παρατήρησε ότι ο κρατικός εναγκαλισμός και οι συνδικαλιστικές ακρότητες μερικές φορές οδήγησαν τις κρατικές υποδομές σε μαρασμό. Αφού επανέλαβε ότι δεν είναι δυνατόν το κράτος να συντηρεί αυτές τις υποδομές, επισήμανε την ανάγκη ενός νέου σχεδιασμού, ώστε να οργανωθούν σωστά με εξαγωγικό προσανατολισμό, για να αντεπεξέλθουν στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ