2012-10-18 17:25:02
Φωτογραφία για Ο ΙΣΠάφου αναμένει το πόρισμα για την υπόθεση με το 7χρονο κοριτσάκι
Το πόρισμα της έρευνας αναμένει ο Ιατρικός Σύλλογος Πάφου για το 7χρονο κοριτσάκι και τον τραυματισμό του στο μάτι από καυστικό φωσφορικό οξύ.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάφου Ευστάθιος Ευσταθίου σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση στον Ιατρικό Σύλλογο για το περιστατικό, το οποίο βρίσκεται κάτω από την έρευνα Ιατρικού Λειτουργού .

Ο κ Ευσταθίου ως Ιατρικός Τοπικός Σύλλογος εξέφρασε την συμπαράσταση και συμπάθεια του προς το επτάχρονο κοριτσάκι που υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο μάτι από καυστικό φωσφορικό οξύ, όταν πατήθηκε κατά λάθος η συσκευή που περιείχε το καυστικό υγρό.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα όπως η υγεία της μικρής αποκατασταθεί και το συγκεκριμένο περιστατικό να αποτελέσει την αφορμή για να λυθούν τα κακώς κείμενα.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάφου αναφέρθηκε στην συνέχεια και στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κύπρου που έχουν «επιφορτωθεί» όπως είπε, με αποτέλεσμα να θυματοποιούνται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Είπε ακόμη, πως ο Ιατρικός Σύλλογος Πάφου δεν μπορεί να αποδώσει ευθύνες σε οποιονδήποτε, χωρίς να έχει επίσημη ενημέρωση.


Μιλούμε συνέχισε, για ευαίσθητα πράγματα τα οποία μπορούν να προκύψουν λόγω μιας απότομης κίνησης ενός μικρού παιδιού. Παραδέχτηκε ωστόσο, πως εκείνο που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί ήταν ο τρόπος αντιμετώπισης. Με ένα πολύ καλό πλύσιμο του ματιού της μικρής θα μπορούσε να αποφευχθούν τα χειρότερα . Αυτό το καυστικό υγρό πρόσθεσε, όσο τοξικό και αν είναι, με ένα καλό πλύσιμο αμέσως μετά την άτυχη επαφή, μπορεί να αδρανοποιηθεί. Είπε ωστόσο, πως η επιφόρτιση των νοσοκομείων μπορεί στο μέλλον να οδηγήσει και σε χειρότερα περιστατικά. Με ένα ποσοστό των δικαιούχων στα νοσοκομεία που ξεπερνά το 90%, οι ιατροί δουλεύουν κάτω από συνθήκες εντελώς αντίξοες.

Ο κ Ευσταθίου σημείωσε πως το Γενικό Σχέδιο Υγείας θα πρέπει να εφαρμοστεί. Είπε τέλος πως δεν υπάρχει καμία πολιτική διάθεση για την προώθηση του από καμία κυβέρνηση.

pafospress.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ