2012-10-18 18:03:03
Φωτογραφία για Ανεβαίνουν οι τόνοι
Γράφει ο Θεολόγος ΑλεξανδράτοςΤο δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων προέδρων στις ΗΠΑ ήταν πολύ διαφορετικό από το προηγούμενο. Οι αβρότητες και οι ήπιες κουβέντες πήγαν περίπατο αφού τα γκάλοπ έδειξαν ότι ο λαός επηρεάζεται έντονα από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των πολιτικών Ο Μιτ Ρόμνεϊ με την ζωντάνια που επέδειξε στην πρώτη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε τις εντυπώσεις και -σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις- κάλυψε σχεδόν όλη τη διαφορά που τον χώριζε από τον αντίπαλό του.

Αυτή τη φορά ήταν ο νυν πρόεδρος που πήρε το μήνυμα και πέρασε στην αντεπίθεση. Απέκρουσε με κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορίες του αντιπάλου του για τα θέματα της ανεργίας, της μετανάστευσης και το Μεσανατολικό (αυτό είναι ανέκαθεν στην επικαιρότητα) αλλά δεν αρκέστηκε σε απλές απαντήσεις. Ήταν επιθετικός, οξύς και σε ένα σημείο –όταν ο Ρόμνεϊ ανέφερε ότι η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου μειώνεται- ο Ομπάμα έγινε έξαλλος και άρχισε να φωνάζει «δεν είναι αλήθεια αυτό κύριε Ρόμνεϊ».


Οι δύο μονομάχοι προχώρησαν και σε προσωπικές επιθέσεις. Ο Ρόμνεϊ κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι έχει επενδύσεις στην Κίνα και αυτό θα έχει επιπτώσεις στη σύνταξή του. «Δεν ανησυχώ για αυτό» απάντησε ο πρόεδρος. «Είναι πολύ πιο μικρή από την δική σας και δεν θα χρειαστώ πολλά χρόνια για να την λάβω».

Με τη σειρά του ο Ομπάμα αναφέρθηκε πολλές φορές στην περιουσία του Ρόμνεϊ και το γεγονός ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος θεωρεί λογικό να πληρώνει τους ίδιους φόρους ένας εκατομμυριούχος με μια νοσοκόμα.

Το ντιμπέιτ παρακολούθησαν ζωντανά 80 αναποφάσιστοι ψηφοφόροι οι οποίοι μάλιστα έθεσαν και ερωτήματα στους δύο υποψήφιους.

new.topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ