2012-10-23 13:52:04
Φωτογραφία για Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει στο Αγρίνιο το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας
Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει πλέον στο Αγρίνιο το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας μεταξύ μαθητών κι όπως λένε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας τα περιστατικά πληθαίνουν και σε ορισμένα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται σε έξαρση.

Εκπαιδευτικοί που μίλησαν στο aerasnews.gr υποστηρίζουν ότι η έκφραση της βίας δεν είναι μονοσήμαντη. Παρατηρούνται περιστατικά με ακραίες φραστικές επιθέσεις από μαθητές προς συμμαθητές τους αλλά έχουν παρατηρηθεί και πολλές βιαιοπραγίες. Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή σε σχολικό συγκρότημα του Αγρινίου εκτυλίχθηκε έντονο επεισόδιο ξυλοδαρμού.

Η ερμηνεία του φαινομένου για τους εκπαιδευτικούς που μίλησαν στο aerasnews.gr δεν είναι εύκολη αλλά την αποδίδουν κυρίως στην βαθιά οικονομική κρίση εξ’αιτίας της οποίας οι γονείς προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τα αναγκαία αγαθά δεν προσέχουν τα παιδιά τους όπως θα έπρεπε. Ένας ακόμη ισχυρός λόγος είναι η κακή επιρροή που ασκούν στα παιδιά οι νέες τεχνολογίες και κυρίως το διαδίκτυο. «Χρειάζεται να ασχοληθούν σοβαρά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γιατί το θέμα μπορεί να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις . Οι καθηγητές κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά και η τιμωρία που επιβάλλουμε στους μαθητές που παρεκτρέπονται όχι μόνο δεν έχει αποτέλεσμα αλλά δημιουργεί νέες εντάσεις και οξύτητα» τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.
aerasnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ