2012-10-26 10:05:11
Φωτογραφία για Η Ελλάδα στην εντατική
Αν παρομοιάζαμε την Ελλάδα με μία γυναίκα, θα λέγαμε πως πρόκειται για κάποια που για πάρα πολλά χρόνια είχε ένα δουλεμένο σώμα, λιτό και όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακό με το οποίο κατάφερνε να τα βγάζει πέρα. Πηγαίνοντας 8 χρόνια πίσω στο καλοκαίρι του 2004 θα δούμε πως σε μικρό χρονικό διάστημα (15-20 χρόνια) μιλούσαμε για σώμα με επιδόσεις υπέρ αθλήτριας.

Πώς όμως έγινε αυτό το "θαύμα"; Αν μελετήσουμε τα μέχρι τότε δεδομένα θα διαπιστώσουμε πως η απότομη αυτή αλλαγή βασίστηκε σε ένα "ντοπάρισμα" που στη βάση του δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα μείγμα μεταναστών και επιδοτήσεων. Παράλληλα η διατροφή της ήταν τεχνητή και ανέλαβαν να της την προσφέρουν τα ΜΜΕ. Το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος ήταν γνωστό στους προπονητές της πως θα οδηγούσε το σώμα σε μια νόσο που τη λέμε "αυτοάνοση".

Τα πρώτα συμπτώματα αυτής της αγωγής δεν άργησαν να φανούν κάπου εκεί στις αρχές των 90s με τις απεργίες των αγροτών. Τότε κρίθηκε σκόπιμο να της χορηγηθούν ανοσοκατασταλκτικά και κορτιζόνες δηλαδή δάνεια και τοξικά ομόλογα σε κυτταρικό επίπεδο. Έτσι μια δεκαετία αργότερα τα κύτταρά της αυτά, άρρωστα στην βάση τους ένιωθαν υπερήφανα για την κορμοστασιά της Ελλάδας που όλοι χειροκροτούσαν.


Μόλις λίγα χρόνια μετά η Ελλάδα μαθαίνει πως είναι πια σοβαρά άρρωστη και πρέπει να αλλάξει η φαρμακευτική της αγωγή αν θέλει να ζήσει. Οι γιατροί της έφτιαξαν μια συνταγή (μνημόνιο) και την επέβαλλαν σε εξαντλητική δίαιτα και ακόμα μεγαλύτερη προπόνηση καθώς βασίζονταν στην κορμοστασιά του 2004, κόβοντάς της παράλληλα μέρος της φαρμακευτικής αγωγής και των ανοσοκατασταλτικών. Δεν σταμάτησαν όμως να της χορηγούν τοξικά ομόλογα και εγγυήσεις.

Το στερητικό σύνδρομο δεν άργησε να κάνει την ...εμφάνιση του και κάπως έτσι το αυτοάνοσο νόσημα εκδηλώθηκε. Τα λευκά της αιμοσφαίρια άρχισαν να επιτίθενται στο ίδιο της το σώμα και τα όργανά της να υπολειτουργούν και να διεκδικούν πόρους από τον οργανισμό για να επιβιώσουν στρεφόμενα στα γειτονικά.

Παράλληλα οι μύες που είχαν δημιουργηθεί από τους μετανάστες άρχισαν πια να μην είναι χρήσιμοι, να απομυζούν πόρους για να ζήσουν να προσθέτουν περιττό βάρος στο αδύναμο σώμα της Ελλάδας ενώ οι καινούριοι μετανάστες μετασχηματίζονται αμέσως σε λίπος.

Η Ελλάδα λόγω αδυναμίας και περιττού βάρους καθηλώνεται και τότε κάποια κύτταρα του οργανισμού αποφασίζουν πως το περιττό βάρος των μεταναστών πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικά για να ξανασταθεί στα πόδια της. Η νόσος όμως της Ελλάδας είναι αυτοάνοση και είναι γνωστό πως σε περίπτωση χειρουργείου θα πεθάνει με μαθηματική ακρίβεια. Έτσι οι προπονητές της αποφάσισαν να μείνει μόνιμα στην εντατική.

Εδώ βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα, στην δύση του 2012..

Απόψεις για το τι πρέπει να γίνει ακούγονται πολλές. Κάποιοι λένε πως πρέπει να μείνει η Ελλάδα στην εντατική ελπίζοντας στο θαύμα. Κάποιοι άλλοι πως θα πρέπει να τα παίξει όλα για όλα μπαίνοντας στο χειρουργίο. Κανείς τους δεν αναλαμβάνει το κόστος της επιλογής.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές που λένε πως ίσως έφτασε η ώρα να ξεχάσουμε τις απαιτήσεις για επιδόσεις "σωματάρας", και να ανεξαρτητοποιηθούμε από τους προπονητές μας οι οποίοι είναι οι ίδιοι που μας έφεραν εν τέλει στην κατάσταση αυτή και επιμένουν να αποφασίζουν για αυτή χωρίς αυτή, ευελπιστώντας πως τότε θα ναι πλέον δυνατή η αφαίρεση του περιττού της βάρους είτε μέσω δίαιτας είτε χειρουργικά αλλά σε συνθήκες μη αυτοάνοσου νοσήματος, ούτως ώστε να ξανασταθεί στα πόδια της.

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει από δω και πέρα. Καμία λύση δεν φαντάζει γοητευτική και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ίσως όμως το διακύβευμα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αν την απόφαση θα την πάρει η ίδια ή οι προπονητές της.

The Jackal

http://xlife.gr/index.php/exw_8ema/politikh_antilipsi/921-ellasentatiki_xlife.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ