2012-10-26 12:16:05
Φωτογραφία για Παρέμβαση για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ετοιμάζει η Κομισιόν
Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής ήταν και παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα σε επίπεδο ελληνικής οικονομίας. Και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που στις Βρυξέλλες αποφάσισαν να δώσουν ένα τέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, η Κομισιόν ετοιμάζεται να αναλάβει δράση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής επί ελληνικού εδάφους, προωθώντας μια σειρά από μεταρυθμίσεις που μέχρι τώρα θεωρούνται ταμπού. Μεταξύ άλλων, αναμένεται ότι θα υπάρξει συνολικότερη ανάθεση του εποπτικού - ελεγκτικού έργου σε ιδιώτες ή εταιρίες, που δεν έχουν σχέση με το δημόσιο, σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η σταδιακή αντικατάσταση του υφιστάμενου φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η συνεργασία ακόμα και με δικηγορικές εταιρίες, οι οποίες θα αναλαμβάνουν να προετοιμάζουν φακέλους με στοιχεία από υποθέσεις που έχουν να κάνουνε με μεγάλες ανελισπρκατες οφειλές, οι οποίες σήμερα λιμνάζουν εξαιτίας της αδυναμίας να υποστηριχθεί αυτή η κρίσιμη προεργασία από τον υπάρχοντα μηχανισμό. Ανάλογες τέτοιες πρωτοβουλίες, μάλιστα, αναμένεται να αναληφθούν κι άλλες, πάντα προς την ίδια κατεύθυνση και με ανάλογο προσανατολισμό και περιεχόμενο.

forologikanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ