2012-10-28 09:11:04
Φωτογραφία για Διαψεύδονται οι αμερικανικές επιχειρήσεις μέσω Τουρκίας
Διαψεύδει επισήμως η Τουρκία την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Συρία μέσω τουρκικών εδαφών. Στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρεται ρητά ότι "οι ΗΠΑ δεν έχουν αναπτύξει στρατιωτικό προσωπικό ή κάποια μονάδα στην Τουρκία σε σχέση με την κρίση στη Συρία".

"Ούτε προσωπικό ούτε αμερικανική στρατιωτική μονάδα έχει αναπτυχθεί στην Τουρκία εκτός από αυτούς που βρίσκονται στην βάση του Ιντσιρλίκ (επαρχία των Αδάνων, στη νότια Τουρκία), αυτών που βρίσκονται στο Κιουρετζίκ (επαρχία της Μαλάτειας, νοτιοανατολική Τουρκία) και αυτών στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διαψεύδονται συνεπώς οι πληροφορίες που φέρουν τις ΗΠΑ να έχουν στείλει στρατιωτικό προσωπικό στην Τουρκία μετά την όξυνση της έντασης κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων. Τις τελευταίες ημέρες οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν δηλώσεις που αποδίδονται στον Αμερικανό στρατηγό Μαρκ Χέρτλινγκ, διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, οι οποίες κάνουν λόγο για την αποστολή ενός αμερικανικού στρατιωτικού αποσπάσματος στην Τουρκία στο πλαίσιο μιας στρατηγικής ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ