2012-10-28 09:11:38
Φωτογραφία για ΠΟΠΟΒΙΤΣ : Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ
Ο πρώτος σκόρερ της Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, Μάρκο Πόποβιτς (16π.), μίλησε στο "gazzetta.gr", για τους στόχους της ομάδας του, σύγκρινε τον Ζούρο με τον Πλάθα και βαθμολόγησε τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά Ο 30χρονος βραχύσωμος διεθνής Κροάτης point-guard, ήταν ο άνθρωπος που έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στον Ολυμπιακό και σημειώνοντας 11 πόντους στην 3η περίοδο (1/2δίπ. & 3/3τρίπ.) έβαλε τις βάσεις για την ολική επαναφορά της Ζαλγκίρις, που τελικά πέρασε και απ' το Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», υποχρεώνοντας τον Πρωταθλητή Ευρώπης στην δεύτερη συνεχόμενη βαριά ήττα του στην εφετινή Ευρωλίγκα.

Ο λόγος για τον Μάρκο Πόποβιτς, ο οποίος έχει... φάει με το κουτάλι τα ευρωπαϊκά γήπεδα κι έχοντας αγωνιστεί στην Κροατία (Ζαντάρ & Τσιμπόνα), στην Αμερική (Σταμπίντ Άινταχο στο NCCA), στην Ισπανία (Βαλένθια), στην Τουρκία (Εφές Πίλσεν), στην Ρωσία (Ούνικς Καζάν) και σε δύο διαφορετικές περιόδους (2006-08 & 2011-13) στη Λιθουανία (Ζαλγκίρις), βρίσκεται αισίως στην 15η σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας! Παρόλα αυτά, όχι απλά δεν έχει ξεχάσει το σκοράρισμα, αλλά φέτος προσαρμόστηκε στα αμυντικά καλούπια του Χοάν Πλάθα κι αναδεικνύεται σε σημαντικό εργαλείο της πρωταθλήτριας Λιθουανίας, που φέτος δείχνει να έχει πολύ δυνατότητες.


Μετά το ματς της Πέμπτης (79-61) ο Πόποβιτς εξέθεσε τις απόψεις του για την εφετινή ομάδα του εκκεντρικού Ρομανόφ, τις διαφορές του Ισπανού τεχνικού, Χοάν Πλάθα, με τον περσινό προπονητή της, Ηλία Ζούρο, αλλά και για το τι λείπει απ' τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα.

-Τι γίνεται φέτος στο Κάουνας; Η εμφάνισή σας στο Σ.Ε.Φ. αφήνει υποσχέσεις για κάτι πολύ καλό στην εφετινή σεζόν...

Έχουμε καινούριο προπονητή κι απλά ακολουθούμε την φιλοσοφία του κι έχουμε αποδεχθεί πλήρως τις αρχές του, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Συν τοις άλλοις, στην ομάδα έχουν έρθει 9 νέοι παίκτες, οπότε φέτος η Ζαλγκίρις κάνει εντελώς νέο ξεκίνημα. Απ' την αρχή της προετοιμασίας, ο coach μας είπε ότι δεν τον νοιάζει ποιος θα βγει MVP ή πρώτος σκόρερ και μέχρι στιγμής πραγματικά απολαμβάνουμε την κάθε προπόνηση και το κάθε παιχνίδι, κερδίζοντας όλα τα ματς με όπλο τη συλλογική προσπάθεια.

-Μέχρι στιγμής, πάντως, είστε αήττητοι σε 7 αγώνες σε Ευρωλίγκα, VTB League και λιθουανικό πρωτάθλημα κι ήδη έχετε κλέψει την παράσταση. Σιγά-σιγά εξελίσσεστε σε ομάδα που δείχνει ότι θα πρωταγωνιστήσει στην εφετινή σεζόν...

Θα έρθουν κι οι ήττες αργά ή γρήγορα, αυτό είναι λογικό! Αλλά δεν μας απασχολεί καθόλου! Κοιτάμε πάντα το επόμενο παιχνίδι, δουλεύοντας σκληρά στην προπόνηση και προετοιμάζοντας την τακτική μας για τον εκάστοτε αντίπαλο.

-Μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας βρίσκεστε στην κορυφή του πιο δύσκολου ομίλου, έχοντας ήδη κερδίσει σε δύο δύσκολες έδρες, όπως ο Πειραιάς κι η Βιτόρια. Συν τοις άλλοις, σας λείπουν και 2 παίκτες-«κλειδιά»...

Τόσο ο Γιαβτόκας, όσο κι ο Κλιμαβίτσιους, που είναι τραυματίες, θα αποτελέσουν σημαντικές προσθήκες και τους περιμένουμε να γυρίσουν, γιατί η χρονιά είναι μεγάλη κι απ' τη στιγμή που συμμετέχουμε σε τέσσερις διοργανώσεις πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις. Όσον αφορά στην πρωτιά του ομίλου, θα έχει αξία μόνο αν την κρατήσουμε μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης. Αλλά καμιά φορά δεν παίζει και μεγάλο ρόλο. Η περσινή πορεία του Ολυμπιακού στην διοργάνωση αποτελεί οδηγό για να μην απογοητεύεται καμία ομάδα, γιατί όλα μπορούν να συμβούν! Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς, να μην πετάμε στα σύννεφα, αλλά παράλληλα να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι!

-Κάνετε όνειρα για το Final Four του Λονδίνου; Πάνε 13 χρόνια απ' την τελευταία φορά που η Ζαλγκίρις βρέθηκε στο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ και κατέκτησε το τρόπαιο στο Μόναχο...

Έχουμε πολλές δυνατότητες, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε! Εντάξει, έχουμε κάνει δύο σημαντικές νίκες με την Κάχα Λαμποράλ και τον Ολυμπιακό μακριά απ' την έδρα μας, αλλά αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να αεροβατούμε. Ας σκεφτούμε καλύτερα την ΤΣΣΚΑ που έρχεται στο Κάουνας για το ματς της Κυριακής (28/10, 15:00) για την VTB League κι ας αφήσουμε τις μακροπρόθεσμες σκέψεις.

-Σε ξέραμε ως ένα κατ' εξοχήν επιθετικό όπλο κι εξακολουθείς να παραμένεις killer από μακρινή και κοντινή απόσταση. Η εφετινή Ζαλγκίρις, όμως, έχει καθαρά αμυντικογενή φιλοσοφία και παρόλα αυτά, τουλάχιστον στην Ευρωλίγκα, έχεις μ.ό. 22,5 λεπτά συμμετοχής και είσαι πρώτος σκόρερ με μ.ό. 14 πόντους. Πώς τα καταφέρνεις;

Παίζοντας άμυνα! Δεν θα είχα ρόλο στην ομάδα, αν δεν πάλευα στα μετόπισθεν! Σας ξαναλέω, στην εφετινή Ζαλγκίρις δεν υπάρχουν επιθετικά εργαλεία, πολύ απλά γιατί όλα αρχίζουν απ' την άμυνα. Πρώτα κοιτάμε πώς να μην δεχθούμε καλάθι και στη συνέχεια, αν τα καταφέρουμε, πώς θα το βάλουμε. Κόντρα στον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος δεχθήκαμε μόλις 22 πόντους και -πιστέψτε με- αν δεν είμαι καλός στην άμυνα, δε θα έμενα στο παρκέ και δε θα είχα την ευκαιρία να βάλω αυτούς τους 11 κρίσιμους πόντους στην 3η περίοδο, που μας εκτόξευσαν στο +10!

-Ποια η διαφορά της εφετινής με την περσινή Ζαλγκίρις, την οποία για ένα μεγάλο μέρος της σεζόν καθοδήγησε τεχνικά ο δικός μας, Ηλίας Ζούρος;

Ο coach Ζούρος είναι λάτρης του pick 'n' roll και πιστεύει πιο πολύ σ' ένα στυλ παιχνιδιού που μοιάζει με αυτό που ακολουθούσε όλα αυτά χρόνια ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό! Προτιμά την οργανωμένη άμυνα και το set παιχνίδι. Ο coach Πλάθα βασίζει την φιλοσοφία του στο ισπανικό στυλ και θέλει επιθετική άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας και γρήγορη εκδήλωση της επίθεσης στον πρωτεύοντα, στον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, ακόμη στο "5 εναντίον 5"!

-Τον εφετινό Ολυμπιακό πώς τον βλέπεις;

Θα βελτιωθεί, μην ανησυχείτε! Δεν ξέρω τι συμβαίνει φέτος με τον Ντόρσεϊ, αλλά έτσι όπως τον είδα και σε κάποια ματς στο βίντεο, νομίζω ότι του λείπει ένας ψηλός που να σκοράρει, κάποιος σαν τον Μπουρούση, που είχε τα προηγούμενα χρόνια! Εννοώ έναν ψηλό που μπορεί να σκοράρει και να απειλήσει μακριά και κοντά στο καλάθι και να απελευθερώσει λίγο περισσότερο τους εξαιρετικούς περιφερειακούς της ομάδος, όπως ο Σπανούλης κι ο Περπέρογλου και να κάνει χώρο στον Πρίντεζη και στον Άντιτς. Για την ώρα, δείχνει εκτός φόρμας, αλλά ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός. Έχει μεγάλο όνομα και βαριά φανέλα και πάντα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρωλίγκα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ