2012-10-28 09:58:00
Φωτογραφία για Η Ελλάδα έγινε… Λατινική Αμερική
Μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν καταγράφονταν πολλά περιστατικά απαγωγών στην... χώρα μας, όμως στα μέσα του 2011, ένα νέο είδος εγκληματικότητας χτυπά την Ελλάδα μεταμορφώνοντας την σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Συνήθως θύματα των απαγωγέων ήταν οι Έλληνες κροίσοι και οι απαγωγείς ήταν οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, που ζητούσαν λύτρα ύψους πολλών εκατομμυρίων. Πλέον όμως στο στόχαστρο των απαγωγέων μπαίνουν και άνθρωποι της μεσαίας τάξης λόγο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί έξι περιπτώσεις απαγωγών ανθρώπων «χαμηλού προφίλ», ωστόσο την Αστυνομία απασχολεί το τελευταίο διάστημα, η περίπτωση μιας συμμορίας που μέσα σε έξι μήνες έχει απαγάγει πέντε κοσμηματοπώλες ζητώντας ως λύτρα χρυσό.

Η Αστυνομία αποδίδει την μετάλλαξη τόσο των απαγωγέων όσο και των υποψηφίων στόχων σε δύο τομείς. Από την μία τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνουν οι πλούσιες οικογένειες της Ελλάδας, κάνοντας έτσι δύσκολη την αρπαγή κάποιου μέλους και από την άλλη η οικονομική κρίση που έχει ρίξει τις απαιτήσεις των κακοποιών καθώς δεν ζητούν ως λύτρα εκατομμύρια ευρώ αλλά κάποιες χιλιάδες στις περισσότερες περιπτώσεις για να ζήσουν καλύτερα.


Όμως δεν άλλαξε μόνο το προφίλ των θυμάτων, άλλαξε και το προφίλ της νέας γενιάς απαγωγέων. Πρόκειται κυρίως για Αλβανούς κακοποιούς που θεωρούν ότι αρπάζοντας έναν εύκολο στόχο μπορούν να γίνουν γρήγορα πλούσιοι.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ δηλώνει πως πλέον η Ελλάδα θυμίζει χώρες της Λατινικής Αμερικής.

pontikosnews.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ