2012-10-29 22:12:09
Φωτογραφία για Πρωτοβουλία Πάτρας: Επίσκεψη στην Τοπική Κοινότητα Πιτίτσας
Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου η Πρωτοβουλία Πάτρας εγκαινίασε τη σειρά επισκέψεών της στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πατρέων επισκεπτόμενη την Τοπική Κοινότητα Πιτίτσας. Μας υποδέχτηκε στο χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας κ. Σταύρος Καραδήμας καθώς και μέλη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, οι οποίοι μας ανέφεραν ότι για πρώτη φορά τους επισκέπτεται δημοτική παράταξη από συστάσεως του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της κοινότητας.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα που τους απασχολούν, εκ των οποίων τα κυριότερα είναι τα ακόλουθα:

• Η μη απόδοση από το Δήμο Πατρέων των ανταποδοτικών τελών από τις 42 ανεμογεννήτριες που έχουν τοποθετηθεί σε εκτάσεις της κοινότητας Πιτίτσας και άλλων γειτονικών κοινοτήτων (Σελλά, Αργυρά, Άνω Καστρίτσι). Εκκρεμεί η επίσημη κατανομή του αριθμού των ανεμογεννητριών ανά κοινότητα.


• Η έλλειψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της ΔΕΥΑΠ για την οριστική διευθέτηση του μείζονος θέματος που αφορά στην ύδρευση και άρδευση της κοινότητας Πιτίτσας. Το κοινωνικό αγαθό που λέγεται νερό δεν μπορεί να το στερείται καμία κοινότητα του Δήμου. Είναι θέμα ζωής.

• Η υπερ-χλωρίωση της δεξαμενής ύδατος κατά τη χειμερινή περίοδο, με αποτέλεσμα το νερό που φθάνει στις οικίες των κατοίκων να είναι ουσιαστικά μη πόσιμο.

• Η παντελής απουσία ιατρού στο αγροτικό ιατρείο.

• Τα έργα οδοποιίας των οδών που διέρχονται από την κοινότητα Πιτίτσας. Το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και χρήζει άμεσης επιδιόρθωσης. Να αναφέρουμε, βέβαια, ότι το συγκεκριμένο θέμα ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Άλλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους είναι η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στην κοινότητα, παρεμβάσεις ανάπλασης και η απόδοση σωλήνων από τη Δημοτική Ενότητα Ρίου.

Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πάτρας κ. Ανδρέας Τζουραμάνης δεσμεύτηκε για την άμεση ανάδειξη των ανωτέρω προβλημάτων στα αρμόδια θεσμικά όργανα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θέλησε να καταστήσει σαφές ότι η σειρά αυτών των επισκέψεων δεν έχει κανένα ψηφοθηρικό χαρακτήρα, παρά μόνο την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν κάθε κοινότητα. Ιδιαίτερα μάλιστα των ορεινών κοινοτήτων τη στιγμή που διαπιστώνεται μία τάση επιστροφής των δημοτών σε αυτές, ένεκα των συνθηκών που διαμορφώνονται στην ελληνική κοινωνία.

Η Πρωτοβουλία Πάτρας με αυτές τις γεμάτες ουσία πολιτικές συναντήσεις είναι αποφασισμένη να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για το αύριο του Δήμου Πατρέων συνολικά, προκειμένου να το θέσει στην κρίση του πατραϊκού λαού.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ