2012-10-30 09:45:42
Φωτογραφία για Ισπανοί αρχιτέκτονες μιλούν για την πόλη στο Μουσείο Μπενάκη,
Θερμού Μαρία  

Κύκλος διαλέξεων με συμμετοχή του Ινστιτούτου Θερβάντες,

Η ευρωπαϊκή πόλη είναι στο επίκεντρο της σειράς διαλέξεων, που πρόκειται να δώσουν στην Αθήνα (Μουσείο Μπενάκη) ισπανοί αρχιτέκτονες παρουσιάζοντας τις ιδιαιτερότητες, τον προσανατολισμό και τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική. «Πόλη Ευρώπη. Ισπανοί αρχιτέκτονες στην Αθήνα» είναι ο τίτλος του κύκλου διαλέξεων που συνδιοργανώνεται από την πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Η πρώτη διάλεξη θα δοθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 19: 30 στο Νέο Κτίριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς) από την αρχιτέκτονα Μπενεντέτα Ταγκλιαμπούε, που θα μιλήσει για το έργο της και τη σχέση της αρχιτεκτονικής με την ταυτότητα του τόπου. Παρουσιαστής και συντονιστής της συζήτησης που θα ακολουθήσει, θα είναι ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Γιακουμακάτος, καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


 Η Μπενεντέτα Ταλιαμπούε με σπουδές αρχιτεκτονικής στη Βενετία και την Νέα Υόρκη και σήμερα με γραφεία στη Βαρκελώνη αλλά και στην Σαγκάη είναι βραβευμένη με πολλά διεθνή βραβεία και την περίοδο αυτή συνδυάζει την επαγγελματική της δραστηριότητα με τη διδασκαλία σε πολλές σχολές και πανεπιστήμια διεθνώς, όπως στο Graduate School of Design του Harvard. Το γραφείο της έχει αναλάβει την κατασκευή έργων στην Ισπανία, Κίνα, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία και πολλές άλλες χώρες ενώ από τα έργα της ξεχωρίζουν το Πάρκο Diagonal Mar στη Βαρκελώνη (2002), το σύνολο αιθουσών του Πανεπιστημίου του Βίγο (2004), το Κοινοβούλιο της Σκοτίας (2004), τη λαϊκή αγορά της συνοικίας Σάντα Κατερίνα στη Βαρκελώνη (2005), τα γραφεία της Εταιρείας Φυσικού Αερίου στη Βαρκελώνη (2006) και το Περίπτερο της Ισπανίας στην Εκθεση της Σαγκάης (2010). Την περίοδο αυτή το γραφείο δουλεύει τα σχέδια για το λιμάνι του Hafen City στο Αμβούργο και το New Campus της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Fudan School of Management της Σαγκάης.

Στον κύκλο των διαλέξεων, οι οποίες θα δοθούν στα ισπανικά με ταυτόχρονη μετάφραση θα συμμετάσχουν επίσης οι Αντόνιο Ορτίθ, Αλμπέρτο Κάμπο Μπαέθα, Χουάν Ναβάρο Μπαλντεβέχ, Φουενσάντα Νιέτο και Eνρίκε Σομπεχάνο.

 Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ