2012-03-22 11:40:04
Φωτογραφία για ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ: Χιλιάδες κόσμου στις κηδείες 15 παιδιών
Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης κηδεύτηκαν σήμερα στην βελγική Λομέλ οι δύο δάσκαλοι και 15 παιδιά που έχασαν την ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα σε σήραγγα της Ελβετίας την 13η Μαρτίου, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους συνολικά 28 άνθρωποι, 22 μαθητές και μαθήτριες σχολείου και έξι ενήλικοι.

Περίπου 5.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν μέσα στην εκκλησία και παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη τελετή ενώ άλλοι 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο.

Εκτός των οικογενειών, των φίλων και των συμμαθητών των θυμάτων, στην τελετή παρέστη ο Βέλγος πρωθυπουργός Έλιο Ντι Ρούπο, ο μονάρχης Αλβέρτος Β’ και η σύζυγός του Πάολα, η πρόεδρος της Ελβετίας Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε κι ο Ολλανδός πρίγκιπας διάδοχος Βίλεμ-Αλεξάντερ και η σύζυγός του, όπως αναφέρει το real.gr

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου με την πριγκίπισσα της Ολλανδίας παρακολουθούν με φανερή θλίψη την τελετή


Ο Ολλανδός πρίγκιπας διάδοχος Βίλεμ-Αλεξάντερ,  η πρόεδρος της Ελβετίας Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ και η  πριγκίπισσα της Ολλανδίας Μάξιμα, υποβάλλουν τα σέβη τους μπροστά στα μικρά λευκά φέρετρα

Από τα θύματα, τα 17 πήγαιναν στο σχολείο στην πόλη Λομέλ, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία. Τα άλλα παιδιά πήγαιναν στο σχολείο στο Χέβερλε.

«Όλο το Βέλγιο είναι περίλυπο, όπως και οι γείτονές μας Ολλανδοί», είπε ο Μπαρτ Πίτερς, ένας δημοφιλής τηλεοπτικός παρουσιαστής, ανοίγοντας την τελετή για τα θύματα.

Αύριο, στο Λουβέν στο κεντρικό Βέλγιο, θα γίνουν οι κηδείες των άλλων 7 παιδιών. Πέμπτη και Παρασκευή θα κηδευθούν σε στενό συγγενικό περιβάλλον οι δύο οδηγοί του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου.

Οι κηδείες των 15 παιδιών έγιναν με στρατιωτικές τιμές αλλά ακόμα και οι εκπαιδευμένοι φαντάροι που σήκωναν τα μικρά φέρετρα, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρύψουν την συγκίνηση τους Από τα 22 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο, το οποίο σημειώθηκε σε οδική σήραγγα, τα επτά ήταν από την Ολλανδία. Συνολικά στο λεωφορείου επέβαιναν 52 άνθρωποι. GreekzNews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ